Măsuri urgente anti-coronavirus luate de conducerea Consiliul Judeţean Giurgiu

spitalul judetan giurgiu

 

În cadrul unei conferinţe de presă pe care a susţinut-o marţi, 10 martie, Marian Mina, preşedintele Consiliului judeţean Giurgiu, a prezentat mai multe măsuri luate la nivelul instituţie pe care o conduce în contextul crizei provocate de coronavirus:
„Împreună cu directorii instituţiilor subordonate Consiliului Judeţean Giurgiu, am luat hotărârea să nu mai fie desfăşurate activităţi care, de regulă, implică un număr mare de persoane sau care pot determina răspândirea coronavirusului.
Astfel, până la data de 31 martie, sunt sistate spectacolele de la Teatrul „Tudor Vianu”, activităţile culturale şi împrumuturile de la Biblioteca Judeţeană „I.A Bassarabescu”, dar şi acţiunile de la Muzeul Judeţean „Teohari Antonescu”.
De asemenea, este interzis accesul aparţinătorilor pacienţilor în Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu şi în secţia de la Izvoru. Măsuri similare au fost luate şi în ceea ce priveşte structurile Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu.
Îi rog frumos pe giurgiuveni să înţeleagă faptul că, la spital, sunt foarte mulţi oameni în vârstă sau oameni cu afecţiuni medicale grave, în cazul cărora infectarea cu COVID- 19 ar putea fi fatală!
Dorim, astfel, să preîntâmpinăm răspândirea coronavirusului, să protejăm cât mai mult populaţia municipiului şi judeţului Giurgiu!
Trebuie să fim responsabili şi le mulţumesc tuturor directorilor instituţiilor subordonate, pentru înţelegere şi cooperare!
Doresc să precizez că, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu au fost luate toate măsurile, atât cât s-a putut, cât ne permite Guvernul acesta… provizoriu. Unitatea medicală este aprovizionată cu măşti, materiale dezinfectante şi medicamente. De asemenea, a fost pregătită Secţia de Boli Infecţioase pentru eventuală punere în carantină a persoanelor infectate cu coronavirus.
În acest moment, spitalul judeţean are stocurile medicale necesare: avem trei feluri de măști: simple – 19.750 bucăți, măști cu un filtru – 340 de bucăți și măști cu filtre foarte puternice – 20 de bucăți. De asemenea, Spitalul are în dotare 34.000 de perechi de mănuși, 53 de ochelari de protecție și 71 de combinezoane. Stocul de medicamente este asigurat, la fel și cel de dezinfectanți, având două tipuri: dezinfectanți pentru mâini și pentru pardoseli”, a declarat Marian Mina, preşedintele Consiliului judeţean Giurgiu.


Publicat  :  martie 10, 2020

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare