Măsuri de prevenție împotriva pestei porcine în comuna Prundu

primapagina

Comuna Prundu este recunoscută ca fiind o localitate cu mulţi crescători de porci în gospodăriile particulare, de asemenea, aici există şi două ferme mari de creştere a porcilor. Numărul aproximativ de animale depăşeşte 5 mii de capete.
În cadrul unei întâlniri care a avut loc marţi, 11 septembrie 2018, Consiliul Local Prundu a hotărât să pună la dispoziția tuturor gospodăriilor, gratuit, material dezinfectant. Cu toate că în comuna Prundu nu a existat vreun caz de gripă porcină africană, autorităţile locale pun mare accent pe măsurile de prevenţie:
catalin Corbea„Monitorizăm cu responsabilitate situaţia gripei porcine africane din ţară şi din judeţul Giurgiu, astfel ne axăm pe măsurile de prevenţie care sunt foarte importante. Nu trebuie să aşteptăm să ajungă virusul în gospodăriile noastre şi apoi să acţionăm, important este să luăm din timp măsurile care se impun.
Primăria a achiziţionat material dezinfectant, pe care-l pune gratuit la dispoziţie cetăţenilor, pentru ca în fiecare locuinţă să existe o zonă de dezinfecţie la accesul în gospodărie, iar adăposturile pentru animale să fie stropite periodic.
De asemenea, primăria oferă gratuit un număr de 20 de plicuri cu gel pentru combaterea rozătoarelor, cunoscând fiind faptul că acestea pot fi transmiţătoare pentru virus. Rog cetăţenii ca în momentul în care primesc materialele să le folosească urgent. Respectând împreună măsurile de prevenţie, putem evita apariţia virusului pestei porcine africane în comuna noastră.”, ne-a declarat Cătălin Corbea, primarul comunei Prundu.
În acelaşi timp, conducerea primăriei Prundu recomandă cetăţenilor ca accesul în gospodarii ( în special în zona în care sunt crescute animalele) să se facă restrictiv şi selectiv, iar hainele să fie schimbate de fiecare dată când crescătorii de animale au lucrat în gospodărie.


Publicat  :  septembrie 12, 2018

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare