Marian Mina, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu: Proiecte ambiţioase pentru agricultură şi parteneriate cu fermierii giurgiuveni, pentru 2020-2024

Marian Mina

„La pământ nu te duci când vrei tu, ci când te cheamă el!”. Aceste cuvinte aparţin marelui profesor agronom Ghe. Ionescu Siseşti care ne arată şi ne învaţă cât de important sau chiar vital este pământul, cu calităţile lui, în viaţa noastră, a oamenilor şi nu numai.
Judeţul nostru este aproape eminamente agrar, circa 70% din populaţie trăieşte în mediul rural şi are ca activitate de bază agricultura, iar cu veniturile obţinute oamenii trăiesc şi de dezvoltă.
„Tocmai de aceea, în mandatul care se va încheia curând, de preşedinte al Consiliului Judeţean Giurgiu, am gândit şi acţionat împreună cu toţi colegii din instituţie şi în parteneriate încheiate cu primăriile din judeţ, pentru realizarea de investiţii în pietruire, asfaltare, aducţiune de apă, canalizare etc., reuşind, în cei 4 ani de mandat, eu şi echipa de la Consiliul Judeţean, să schimbăm viaţa oamenilor din mediul rural. Pentru mandatul următor, dacă voi primi votul dumneavoastră, unul dintre pilonii principali de activitate va fi agricultura.
Avem pământ bun, oameni la fel de buni şi muncitori şi, de aceea, această ramură de bază a economiei va fi în centrul atenţiei şi preocupărilor mele. Noul ciclu financiar al Uniunii Europene 2021-2027 alocă foarte mulţi bani pe mediu, circa 30%, prin aşa numitul program Green-Deal”, afirmă preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, candidat pentru un nou mandat.
Împreună cu Direcţia de Integrare a Consiliului Judeţean Giurgiu, cu fermierii şi posesorii de teren de-a lungul drumurilor judeţene, vor fi întocmite proiecte pentru realizarea acelor liziere de protecţie, necesare atât pentru terenuri şi culturi, cât şi pentru drumurile judeţene, cunoscându-se rolul total benefic al acestor liziere pentru sănătatea solului, plantelor şi omului.
„Vom asigura consultanţă şi chiar vom încheia parteneriate permise de lege cu fermierii pentru proiecte care să permită instalarea de panouri solare care să asigure independenţa fermierilor din punct de vedere energetic, la sediul fermelor.
Judeţul Giurgiu este amplasat geografic într-o zonă aridă a ţării, cu ierni cu precipitaţii puţine şi geroase şi cu veri secetoase. Voi face demersuri în calitatea pe care o am pentru a sprijini reabilitarea sistemului de irigaţii din judeţul nostru.
Este clar că agricultură fără apă nu se poate realiza, astfel, în regim de urgenţă trebuie reabilitată staţia Cama(staţie plutitoare) şi staţia de la Ghizdaru care este cea mai mare din sud-estul Europei. Odată reabilitate aceste staţii, fermierii vor avea apă pe circa 160 de kilometri de canale.
-Voi sprijini înfiinţarea de pieţe volante, la sfârşit de săptămână, pentru fermierii mici care asigură populaţiei produse proaspete şi de calitate.
-Voi face demersuri permanente către autorităţi pentru realizarea unei staţii antigrindină şi stimularea precipitaţiilor, care să acopere zona întregului judeţ, cunoscând faptul că frecvenţa căderilor de grindină la noi este mare. În acest fel, vom proteja culturile tuturor fermierilor.
-Împreună cu consiliile locale din mediurl rural al judeţului, vom colabora pentru a găsi soluţiile cele mai bune din punct de vedere legal, pentru a ajuta crescătorii de animale să beneficieze de terenuri pentru creşterea animalelor.
-În atenţia preocupărilor mele un capitol separat îl reprezintă tinerii din mediul rural, cunoscând faptul că satul giurgiuvean îmbătrâneşte şi se depopulează. Sprijinul nostru va veni prin Direcţia de Integrare, pentru a ajuta această categorie socială total văduvită de foarte multă vreme, ca să acceseze bani europeni prin proiecte care să diversifice activitatea economică în mediul rural.
Acestea sunt câteva dintre gândurile şi dorinţele mele legate de agricultura judeţului nostr. Dau salutul meu de respect tuturor făuritorilor de hrană şi nu numai! Împreună vom face lucruri bune pentru oameni, care vor dăinui peste ani!”, declară Marian Mina, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, candidat pentru un nou mandat.

Articol:
Comandat de Partidul Social Democrat, Organizaţia Judeţeană Giurgiu, CUI mandatar financiar coordonator: 21200019

Executat de SC. Actual Media Press SRL – portal: www.giurgiupesurse.ro


Publicat  :  septembrie 15, 2020

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare