Locuri de muncă sănătoase pentru toate vârstele

ITM Giurgiu 3Cu prilejul ” Săptămânii europene pentru sănătate şi securitate în munca”, Inspectoratul Teritorial de Muncă Giurgiu a organizat marţi, 24 octombrie, un seminar cu tema „Locuri de muncă sănătoase pentru toate vârstele”.
Activitatea a avut loc în sala de conferințe a „Casei Comana” , la aceasta participând reprezentanți ai mai multor inspectorate de muncă din țară, dar și cei ai autorităților publice locale giurgiuvene.
” Este o onoare pentru Inspectoratul Teritorial de Muncă Giurgiu, prin compartimentul de securitate în muncă, să organizeze acest eveniment. Avem alături colegi din Brăila, București, Ilfov, Dâmboviţa, Prahova, Călărași, Teleorman, Ialomița și Constanța. ” a declarat, în deschiderea seminarului, Dana Ruse, inspector şef ITM Giurgiu.ITM Giurgiu 2
Deputatul PSD de Giurgiu, Elena Dinu, a evidenţiat importanţă acestor dezbateri, în condiţiile evoluţiilor de pe piaţa muncii:
” Dacă plecăm de la realitatea că un om își petrece între 30 și 40 de ani din viață la locul de muncă, atunci orice discuție, campanie, program sau inițiativă pentru îmbunătățirea condițiilor în care acesta își desfășoară activitatea sunt binevenite și necesare.
Starea de bine și siguranță la locul de muncă sunt esențiale pentru viața fiecăruia, pentru sănătatea și, implicit, pentru familia lui. Suntem de acord cu toții că munca, în esență, nu este un scop în sine, ci, tot ce ceea ce urmărim în final sunt rezultatele muncii, rezultate de care trebuie să se bucure cu toții, angajat și angajator deopotrivă. Aici este un parteneriat care servește intereselor ambelor părți.”
Cristian Grătianu, administratorul public al județului Giurgiu, a prezentat preocupările Consiliului judeţean fata de acest domeniu:
„Consiliul Județean Giurgiu s-a poziționat ca și partener al ITM Giurgiu în organizarea acestui simpozion, dar și al altor activități similare. Ne dorim să sprijinim cât se poate orice acțiune privind securitatea și sănătatea în muncă. Chiar dacă Giurgiu nu mai are industria de altă dată, conceptul se păstrează, riscurile nu au scăzut, ci s-au adaptat noilor cerințe din diversele domenii de activitate”.ITM Giurgiu
” Acţiuni similare sunt organizate în peste 30 de ţări europene. Scopul nostru este să angrenam întreaga societate în dezbaterea problemelor legate de siguranţa şi securitatea în muncă. Este foarte importantă prevenţia şi tocmai de aceea încercăm avem un dialog permanent cu toţi partenerii noştrii sociali”, a mai declarat Danteș Nicolae Bratu, inspector general de stat în cadrul Inspecţiei Muncii.


Publicat  :  octombrie 24, 2017

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare