Locuitorii comunei Schitu au beneficiat de investigații gratuite pentru depistarea tuberculozei

1

Peste 100 de locuitori ai comunei Schitu au putut face radiografii pulmonare gratuite, pentru depistarea precoce (screening), diagnosticul și tratamentul precoce al tuberculozei, inclusiv al tuberculozei latente.
Acţiunea s-a desfăşurat miercuri, 14 aprilie, şi a fost iniţiată de către primăria comunei Schitu, în colaborare cu Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta.2
” Este o colaborare pe care noi o avem cu Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020. Cetăţenii noştri au răspuns pozitiv la acest proiect, dovadă fiind şi numărul mare al persoanelor care au fost testare.
În actualul context epidemiologic, sănătatea cetăţenilor din comuna Schitu este prioritatea numărul unu a noastră. În cazul în care vor mai fi locuitori care doresc să beneficieze de testate, caravana va reveni în comună „, ne-a declarat Ionel Paşol, primarul comunei Schitu.3
Proiectul în cadrul căruia s-a desfăşurat acţiunea de astăzi este implementat de Institutul de Pneumoftiziologie” Marius Nasta” în parteneriat cu ARAS, CPSS, RAA, UNOPA, ASPTMR și Samusocial, în perioada martie 2018-februarie 2023.
Este vorba despre cel mai amplu proiect de depistare activă a tuberculozei realizat pe fonduri europene din ultimii 30 de ani.


Publicat  :  aprilie 14, 2021

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare