Liviu Florescu, director DSVSA Giurgiu: ” În judeţul nostru nu sunt săpate gropi pentru incinerarea porcilor”

Liviu-Florescu

Pesta porcină africană se extinde cu rapiditate, în prezent existând focare în 18 județe, iar în alte 12 județe, printre care și Giurgiu, s-au impus restricții de comercializare a cărnii de porc în târguri și în oboare.
Pe acest fond apar numeroase zvonuri, oamenii fiindu-le teamă că vor rămâne fără animale. Una dintre informaţiile false apărute în aceste zile este ca în mai multe localităţi din judeţ au început să fie săpate gropi pentru incinerarea porcilor. Liviu Florescu, directorul Direcției Sanitar Veterinare și Siguranța Alimentelor Giurgiu, infirmă acest lucru, îndemnând populaţia la calm:

„Sunt foarte multe zvonuri în această perioadă, dat fiind situaţia tensionată. Îi rog pe oameni să creadă doar informaţiile oficiale, primite de la autorităţi.
În judeţul Giurgiu nu sunt săpate gropi de incinerare, situaţia nu impune acest lucru.
Am avut în aceste zile întâlniri cu primarii tuturor localităţilor din judeţ şi am stabilit împreună un plan de măsuri în situaţia în care pesta porcină africană apare şi la noi în judeţ.
În acest moment pesta porcină nu afectează judeţul Giurgiu, nimeni nu ia porcii oamenilor, lumea trebuie să fie liniştită.” ne-a mai precizat directorul DSVSA Giurgiu.


Publicat  :  august 23, 2018

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare