Începând de astăzi, Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu are un cabinet Cabinet Ambulatoriu de Oncologie Medicală modern

inaugurare 1Este cu siguranţă una dintre cele mai importante realizări din ultimii ani pentru sistemul medical din judeţul Giurgiu: Ambulatoriu de Oncologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu. Noul spaţiu este dotat cu două cabinete de consultaţii, un salon cu 6 paturi în regim de spitalizare de zi, 1 birou registrator medical, o cameră pregătire tratament, grupuri sanitare şi o sală de aşteptare spaţioasă, toate necesare desfăşurării unui act medical de calitate.
Începând de astăzi ,dispar şi listele de aşteptare, pacienţii nu mai trebuie să vină dimineaţa la ora 5 pentru a fi consultaţi, se va lucra cu programare, aşa cum se întâmplă în clinicile moderne, bineînţeles, cu excepţia cazurilor de urgenţă, aşa cum ne-a precizat medicul Florin Onisim, purtătorul de steag al luptei împotriva cancerului în judeţul nostru.inaugurare 2
Marian Mina, preşedintele Consiliului Judeţean şi Mihaela Raţă, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, sunt sufletiştii care au făcut posibil modernizarea actului medical într-unul dintre cele mai dureroase domenii pentru pacienţii ce trebuie să înfrunte această boală necruţătoare.
Inaugurarea noului spaţiu a avut loc luni, 15 octombrie:
“Pacienţii giurgiuveni vor fi trataţi într-un cabinet Ambulatoriu de Oncologie Medicală modern. Vreau să o felicit pe Mihaela Raţă, director general al Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, pentru că este un manager foarte bun, iar rezultatele se văd.
Le mulţumesc şi consilierilor judeţeni care, indiferent de culoarea politică, au aprobat toate proiectele pe care le avem pentru Spitalul Judeţean. Unitatea medicală giurgiuveană este o prioritate pentru mine şi pentru echipa mea de la Consiliul Judeţean şi vom reuşi să facem din acest spital unul modern ” , a  declarat preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina.inaugurare 3
“ În realizarea noii locaţii s-a ţinut seama de respectarea circuitelor funcţionale, a normelor de igienă, dar şi realizarea unui spaţiu primitor, modern. Prin bunăvoinţa unor oameni empatici şi altruişti, care au donat materialele necesare, noul sediu a fost decorat cu picturi murale realizate de către angajaţi ai spitalului, în colaborare cu Creţu Georgiana -preşedinta Asociaţiei Bolnavilor de cancer şi hepatita din Giurgiu- care s-a alăturat cu un grup de voluntari echipei salariaţilor noştri. Tuturor le mulţumim astăzi şi îi rugăm să fie alături de noi în continuare pentru susţinerea demersurilor noastre.
Dorinţa noastră a fost ca, pe lângă crearea unui spaţiu care să corespundă din punct de vedere al normelor de igienă, să realizăm un mediu mai plăcut, mai cald, să aducem culoare acolo unde, în principiu, nu te aştepţi şi să te bucuri de meloterapie, menită să inducă o stare de optimism celui care aşteaptă rândul la procedurile medicale, care de cele mai multe ori, nu sunt plăcute.
În cadrul cabinetului ambulatoriu oncologie medicală se efectuează consultaţii de specialitate, de către cei doi medici angajaţi ai spitalului: dr Onisim Florin, medic primar oncologie medicală şi dr Bratu Alina Cătălina, medic specialist oncologie medicală care efectuează servicii de diagnostic complexe şi stabileşte conduita terapeutică.
În cadrul structurii de spitalizare de zi se efectuează tratamente oncologie cu durata sub 12 ore şi tratamente suportive pentru pacienţii aflaţi în curs de chimioterapie”, a completat Mihaela Raţă, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu.


Publicat  :  octombrie 15, 2018

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare