Încep lucrările de reabilitare la Podul „Prieteniei “ !

Marian-Mina

Atât presa centrală cât şi cea locală a prezentat în nenumărate articole coşmarul pe care îl trăiesc şoferii care circulă pe podul ” Prieteniei”.
Inaugurat în anul 1954, podul ce leagă Giurgiu de Ruse nu a mai fost supus unor lucrări capitale de consolidare şi reabilitare încă din perioada comunismului.
In maxim două săptămâni va începe cel mai complex proiect de modernizare a acestui pod.

Contractul de reabilitare a podului peste Dunăre, cu finanţare europeană în valoare de 14 milioane de euro, a fost atribuit în luna octombrie 2014 asocierii Collini Lavori S.p.A. – Tecnic Consulting Engineering.
În cadrul unei conferinţe de presă Marian Mina, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Bucureşti, a prezentat modul în care se vor desfăşura lucrările:”

CNADR-ul a predat deja amplasamentul firmei care a câştigat licitaţia. Aceştia sunt în faza de organizare de şantier. Prin contract, ei se ocupa şi de întreţinerea podului, tocmai de accea în această perioadă au turnat 8 tone asfalt pentru a asigura un trafic decent.
În două săptămâni vor începe lucrările propriu zise. Urmează să fie refăcută structura de rezistenţă, placă de bază şi să fie turnat un nou covor asfaltic. Termenul de finalizare este 15 decembrie 2015.”

În această perioadă traficul pe podul „Prieteniei” se va desfăşura pe o singură banda. În anumite zile, exista posibilitatea ca timp de câteva ore circulaţia să fie închisă complet.


Publicat  :  aprilie 10, 2015

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare