În Zona Liberă Giurgiu, gunoiul se ţine în coşuri de lux

Cos gunoi Zona liberaDin datele publicate de către Direcţia de Taxe şi Impozite Giurgiu, la data de 31.12.2017, Administraţia Zonei Libere Giurgiu SA avea datorii la bugetul local în valoare de 280731.20, apărând pe lista persoanelor juridice mari debitoare.
Înfiinţată în ideea de a da un impuls pozitiv economiei giurgiuvene, de a crea noi locuri de muncă, observăm că Zona Liberă s-a transformat într-o zonă a nimănui care, în loc să dea plus valoare comunităţii locale, grevează bugetul local de o sursă importantă de venit.
Precum un copil cu două moaşe care rămâne cu buricul netăiat, Administraţia Zonei Libere profită de lipsa unui control real din partea acţionarilor, având cheltuieli aberante, ce nu sunt controlate de nimeni.
Venim astăzi cu un singur exemplu, suma este una mică pentru ” obrazul subţire ” al celor care conduc Zona Liberă, puţin peste 120 de milioane de lei. Numai că, preţurile la care au fost achiziţionate mai multe produse sunt duble, chiar triple, decât cele de pe piaţă.
În vara anului 2017, Administraţia Zonei Libere achiziţionează indicatoare de orientare, coşuri de gunoi din fibră, coşuri de gunoi cu capac şi bănci stradale de la societatea comercială Urban Instang PSI SRL. Firma a fost înfiinţată la începutul anului 2017, are sediul social în comuna Scrioaştea, judeţul Teleorman şi este administrată de o anume Radu Adriana.
Nu ştim cum cei care conduc Zona Liberă Giurgiu s-au oprit tocmai la această firmă, fără istoric, fără site de prezentare pentru produse.
Nu aceasta ar fi problema, ci preţurile supraevaluate pentru produsele cumpărate.
În data de 17.07.2017, SC Urban Instang PSI SRL emite către Zona Liberă Giurgiu factură cu seria 001 nr. 27 (Zona Liberă este al 27 client din existenţa firmei) în valoare de 12280 lei pentru:
20 bucăţi indicatoare de orientare – preţ per bucată 250 lei, 6 bucăţi coşuri de gunoi din fibră- preţ per bucată 480 lei, 5 coşuri de gunoi cu acoperiş – preţ per bucată 400 lei, 4 bănci stradale – preţ per bucată – 600 lei.factura zona libera
La o simplă căutare pe Google, se poate observa că majoritatea firmelor de profil comercializează aceste produse la jumătate de preţ decât cele plătite de către Zona Liberă: un indicator, personalizat, nu depăşeşte 100 lei, un coş din fibră are preţul de 170 lei, iar cele acoperite se vând la 130 lei.
Nimeni nu acuză conducerea Zonei Libere de interese ascunse în realizarea acestor achiziţii, ci doar de neglijenţă şi lipsă de interes pentru modul în care sunt cheltuiţi banii publici.


Publicat  :  februarie 5, 2018

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare