Glasul roţilor de… tir: ” Fuck You Giurgiu „!

1Proverbul românesc ” copilul cu prea multe moaşe rămâne cu buricul netăiat „, ar putea descrie cel mai bine situaţia drumului care asigură accesul către Vama Giurgiu.
În timp ce pentru celelalte localităţi din ţară este o adevărată binecuvântare faptul că sunt puncte de trecere a frontierei, pentru Giurgiu, Vama a ajuns o adevărată pacoste.
Devenit traseu de off road, drumul ce asigură ieşirea şi intrarea în ţară este străbătut cu „Fuck You Giurgiu! „
Miercuri, 28 martie, ora 11: După zăpada din ultimele zile, drumul arată mai rău decât oricând. Pe o porţiune de aproximativ 200 de metri s-au format cratere adânci. O echipă de la Kanal D filmează de zor. Cameramanul este încălţat în cizme lungi de cauciuc, reporterul recuperează de jos masca de la motorul unei maşini.3
Şoferii de tir înjură, fluturând rovinieta plătită la intrarea în ţară.” Ce drumuri avem… Plătim o grămadă de taxe, pentru ce? Pe unde am mers, nu am văzut drum mai prost ca ăsta”, spune revoltat unul dintre şoferi. 2

Un posesor de Audi, cu garda joasă, face marea greşeală să se aventureze pe acest drum. Rămâne blocat mai multe minute, este dirijat de către cei de la Kanal D să iasă din „zona crepusculară”; „Voi, în Giurgiu, primar nu aveţi? Este mort?”, întreabă acesta retoric, însoţit de un „Fuck You Giurgiu! „4
Revoltaţi, şoferii de tir încearcă o acţiune de grup: decid să blocheze drumul. De voie, de nevoie, autorităţile reacţionează imediat. Este luată decizia ca accesul tirurilor să se facă şi prin vama veche, unde în prezent este sediul Poliţie Comunitare.
Dacă memoria nu ne joacă feste, cu ceva vreme în urmă se spunea că acest lucru nu este posibil, fiind zona militarizată. În fine, bine şi aşa.

Dar cine este de vină pentru aceasta bătaia de joc? Cine e de vină că imaginea unei ţări întregi este batjocorită? Giurgiuvenii, ce se confrunta în tot oraşul cu această situaţie, i-au dat un nume: NIMENI!


Publicat  :  martie 29, 2018

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare