Giurgiu: Proprietarii de porci din prima localitate afectată de PPA primesc banii pentru despăgubiri

pesta porcina

Directorul DSV Giurgiu, Liviu Florescu, a declarat joi, pentru AGERPRES că au sosit banii pentru despăgubiri pentru prima localitate din judeţ în care au fost sacrificaţi porcii din gospodăriile populaţiei pentru prevenirea răspândirii pestei porcine africane (PPA) şi angajaţii instituţiei împreună cu jandarmii se deplasează în perioada 15-16 noiembrie din casă în casă pentru acordarea banilor gospodarilor.

„Astăzi au sosit banii şi tot azi am început să facem plata despăgubirilor pentru locuitorii din prima localitate din judeţ unde au fost ucişi toţi porcii din gospodării din cauza pestei porcine africane, respectiv Brăniştari. Am fi dorit ca în această activitate să fim ajutaţi de primăria din localitate, dar administraţia locală nu s-a implicat în strângerea oamenilor într-un singur loc pentru acordarea banilor şi am fost nevoiţi să mergem din casă în casă însoţiţi de jandarmi pentru a da oamenilor banii de despăgubiri”, a declarat Liviu Florescu.

El spune că acţiunea de acordare a despăgubirilor la Brăniştari se va desfăşura în perioada 15-16 noiembrie, iar pentru cei care au de primit mai puţin de cinci mii de lei banii se acordă în numerar direct proprietarilor, iar pentru sume mai mari banii se depun într-un cont al acestora.

Menţionăm faptul că la Brăniştari au fost ucişi 240 de porci din gospodăriile populaţiei iar valoarea totală a despăgubirilor este de 134 de mii de lei.

Urmează să primească despăgubiri şi locuitorii din Mihai Bravu, Comana, Budeni şi Călugăreni unde, de asemenea, au fost ucişi toţi porcii din cauza pestei porcine africane.

De aproximativ o săptămână în judeţul Giurgiu nu a mai apărut niciun focar şi nu a mai fost nicio suspiciune de îmbolnăvire cu virusul pestei porcine africane. Primul focar de pestă porcină africană a fost confirmat în data de 7 septembrie la Brăniştari.
Sursa: AGERPRES


Publicat  :  noiembrie 15, 2018

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare