Printre aceste instrumente de luptă împotriva evaziunii se numără RO e-Sigiliu și e-Factura, despre a căror implementare am vorbit într-un interviu acordat Ziare.com, având ca temă provocările IMM-urilor românești în 2024.
Creșterea gradului de colectare va asigura resursele financiare necesare implementării tuturor programelor de susținere a mediului de afaceri și a cetățenilor. Trecerea la etapa următoare de aplicare obligatorie a facturării electronice în relația B2B (business to business) este programată pentru 2024. Eficiența ei cred că va depinde și de modul în care va reuși ANAF să răspundă problemelor semnalate de unele companii.
Am vorbit și despre propunerile Comisiei Europene pentru mediul de afaceri. Propunerea privind combaterea întârzierii plăților în tranzacțiile comerciale introduce un termen maxim de plată de 30 de zile. Aici vorbim în primul rând de întârzierile cauzate de autoritățile publice la plata obligațiilor și este o măsură corectă. Contribuabilul trebuie să fie pe picior de egalitate cu statul și să primească tratament egal.
Sistemul fiscal pentru IMM-uri bazat pe sediul social le va oferi IMM-urilor care își desfășoară activitatea la nivel transfrontalier opțiunea de a interacționa cu o singură administrație fiscală – cea a sediului social – în loc să fie nevoite să respecte mai multe sisteme fiscale.
Gabriela Horga, deputat PNL de Giurgiu: România are nevoie de măsuri ferme pentru consolidarea capacității administrației fiscale de a preveni și lupta în mod eficient împotriva evaziunii fiscale și a fraudei, în special în domeniul TVA!
Publicat
: noiembrie 21, 2023
Citește și …
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
La mulţi ani, doamnă avocat Crina Stoianovici!
Posted in: Actualitate, Top Comments: 0 -
Jucătorii de noroc profesioniști – care e treaba cu ei?
Posted in: Actualitate, Top Comments: 0
-
Maria Gabriela Horga (PNL): Pragul de impozitare pentru microîntreprinderi trebuie menținut!
Posted in: Actualitate, Politica Tags: Maria Gabriela Horga, PNl GiurgiuAvem în România 325.000 de microîntreprinderi sub pragul actual al cifrei de afaceri de 500.000 euro/an. 325.000 de companii care au aproape 900.000 de salariați, adică o medie de 2,7 locuri de muncă create de fiecare microîntreprindere. Aceste firme mici au la bază spirit antreprenorial, mici întreprinzători locali, aduc venituri la buget și au o […]
Read More
Post your comments