Expoziţia itinerantă „România în Marele Război ” îşi continuă periplul

ionel-muscalu

Având în vedere că suntem sub semnul Centenarului Marii Uniri, încă de la începutul anului manifestările organizate de către Muzeul judeţean ” Teohari Antonescu” şi-au propus omagierea evenimentului.
Ionel Muscalu, managerul Muzeului judeţean, spune că de un real succes s-a bucurat expoziţia itinerantă „România în Marele Război „, care a fost vizitată de sute de elevi şi adulţi:
” Se obişnuia că muzeul să fie doar spaţiu acesta închis, în care erau aşteptaţi vizitatorii. Am încercat să schimb puţin optica, să mergem noi către vizitatori. Aceasta a fost şi ideea acestei expoziţii itinerante, dedicată Marelui Război de la 1918, care a dus la înfăptuirea României Mari. Mi-am dorit ca un număr cât mai mare de giurgiuveni să descopere momente, imagini, oameni ce creează imaginea evenimentului. Expoziţia a pornit chiar de la sediul Consiliului judeţean şi a continuat la Şcoala generală nr.2, Şcoala generală nr.1, Şcoala generală nr.8. Aceasta a fost găzduită şi într-un spaţiu mai puţin convenţional pentru expoziţii, este vorba despre Catedrala”Adormire Maicii Domnului” şi Mănăstirea Comana.”
Şi pentru că expoziţia este una de succes, managerul muzerului judeţean spune că, odată cu începerea anului şcolar, va continua itinerarea acesteia în unităţile şcolare din municipiul Giurgiu, dar şi în mai multe localităţi din judeţ.


Publicat  :  august 22, 2018

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare