Este anunţată o criză fără precedent: Toate investiţiile oprite, salarii neplătite, această îi aşteptă pe giurgiuveni în 2020

Marian Mina

 

Investiţiile aflate în derulare la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu vor fi stopate, bugetul DGASPC Giurgiu asigură funcţionarea şi salariile instituţiei doar până în luna mai, cofinanţările pentru proiectele PNDL şi cele din fonduri europene nu mai pot continua.
Sunt doar câteva dintre urmările reducerii semnificative a bugetului alocat judeţului nostru de către guvernul PNL.
Toate aceste date au fost prezentate de către Marian Mina, preşedintele Consiliului Judeţean, în cadrul unei conferinţe de presă pe care a susţinut-o vineri, 17 ianuarie.

” Investiţiile în judeţul Giurgiu se vor opri, cu siguranţă nu vom mai putea continua proiectele pe care le-am depus.
Bugetul alocat Consiliului Judeţean pentru anul 2020 este mult mai mic în comparaţie cu bugetul pe care l-am avut anul trecut, reprezintă doar două treimi din ce am avut în 2019.
Avem o mare problemă cu tot ceea ce înseamnă cofinanţări la proiectele pe care le avem în derulare, fie că vorbim de proiectele pe PNDL şi fonduri europene, nu mai există cofinanţări sau, dacă avem, suma prevăzută este 10% din necesarul care ne trebuie.
O altă problemă o avem la protecţia copilului. La DGASPC Giurgiu putem să asigurăm funcţionalitatea şi salariile doar până în luna mai.
De asemenea, tot ceea ce însemnă investiţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu nu vor mai continua în acest an. Este vorba despre proiectele pe care le aveam în derulare pentru reabilitare, dotare, ori extinderea prin CNI.
O mare problemă la spitalul judeţean o reprezintă achitarea facturilor la energia termică.
Este posibil ca pacienţii să rămână fără căldură, pentru că sunt datorii foarte mari la furnizor. Acesta ne-a păsuit întotdeauna şi vedem săptămâna viitoare cum să mai plătim nişte bani, dar sunt sume foarte mari acolo.
Acesta înseamnă guvernare PNL, aşa înţeleg cei de la PNL dezvoltarea, prosperitatea şi tot ce ne-au promis ei atunci când erau în opoziţie. ” a concluzionat Marian Mina, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu.


Publicat  :  ianuarie 19, 2020

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare