Elevii din Clejani au revenit astăzi la cursuri, şcoala a fost reabilitată într-un timp record

clejani 3

După o mobilizare exemplară a comunităţii locale, luni, 16 septembrie, a fost reluat procesul de învăţământ la Şcoala primară din comuna Clejani.
În data de 11 septembrie, trei elevi au vandalizat şcoala, cazul fiind îndelung mediatizat şi dezbătut în presa naţională.
Într-un timp nesperat de scurt, sălile de clasă, cancelaria şi grupul sanitar au fost renovate, igienizate, mobilierul şcolar şi materialele didactice refăcute, ori înlocuite.clejani 1
Florin Nidelea, primarul comunei Clejani, spune că aproximativ 40 de persoane au lucrat fără oprire în aceste zile:
” Începând cu data de 12 septembrie, s-a lucrat în două schimburi, între orele 8-22.La acţiune au participat cadrele didactice, părinţii elevilor, localnici. Părinţii celor trei elevi au muncit nonstop şi au acoperit integral toate cheltuielile de reabilitare. Şi copiii implicaţi au înţeles gravitatea acţiunii lor şi regretă foarte mult cele întâmplate. „, ne-a declarat primarul Florin Nidelea.
În prezenţa Inspectorului şcolar general, Mirela Delea, astăzi a fost reluată activitatea didactică la
Şcoala primară din Clejani. Unitatea de învăţământ arată impecabil, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat:clejani 2
„Cu o determinare şi implicare exemplară a tuturor factorilor responsabili, în trei zile s-a reuşit curăţarea spaţiilor, igienizarea lor şi dotarea cu mobilier astfel încât, astăzi, elevii au putut să se întoarcă în sălile lor de clasă.
Felicitări domnului primar Florin Nidelea care a reuşit într-un timp aşa de scurt să rezolve această problemă care ar fi ţinut departe de cursuri zeci de copii.
Am discutat cu profesorii dar şi cu părinţii, cărora le-am cerut o implicare mai mare în a conştientiza elevii de gravitatea unor astfel de fapte care îi afectează atât pe ei cât şi comunitatea din care fac parte, mai ales în condiţiile în care autorităţile locale au făcut investiţii importante în toate unităţile de învăţământ din comună. „, a declarat Inspectorul şcolar general Mirela Delea.


Publicat  :  septembrie 16, 2019

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare