Decesul Ilenei Baron ridică numeroase semne de întrebare

17793170_10206772191663034_226141289_n

„În secţia OG a fost internată în data de 12.03.2017 o gravidă în vârstă de 33 de ani, 10 gesta, 6 para, nedispenzarizată până la momentul internării, fumătoare, cu diagnosticul de sarcină luna a VIII-a, membrane rupte de o oră. Investigaţiile efectuate au confirmat diagnosticul de membrane rupte, însă vârsta gestatională a fătului a fost mai mică decât cea estimată iniţial, ecografia a arătat 31-32 săptămâni.

17792590_10206787689970482_1563852947_nS-a instituit tratament cu antibiotice de protecţie şi s-a monitorizat fătul. Având în vedere lipsa contracţiilor uterine dureroase, lipsa oricăror semne de complicaţii, starea bună a mamei şi a fătului, s-a decis continuarea sarcinii până când viabilitatea fătului permite rezolvarea cazului prin naştere.

În data de 24 martie, la ora 22: 40, fără nici o cauză, bolnavă prezintă subit stop cardio respirator, se instituie imediat manevrele de resuscitare prin masaj cardiac extern şi respiraţie gură la gură, urmate la scurt timp, la sosirea echipei ATI, de intubaţie oro traheală şi continuarea masajului extern şi monitorizarea funcţiilor vitale.

A fost transferată în secţia ATI, unde s-au continuat manevrele de resuscitare. La ora 23:30, în secţia ATI, face al 2-lea stop cardio-respirator, ireversibil, care nu răspunde la manevrele de resuscitare. La ora 0:10 se declară decesul.”, este comunicatul conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu.

Cu alte cuvinte, din senin, la o oră după ce i-a dat mesaj soţului că urmează să se culce, după injecţia pentru dezvoltarea fătului, Ileana Baron, perfect sănătoasă până atunci, face stop cardio-respirator.

La doar 33 de ani, Ileana Baron a murit, lăsând în urmă foarte multe semne de întrebare:
1. Familia a solicitat o operaţie cezariană, pentru salvarea mamei. De ce aceasta nu a fost efectuată?
2. Comunicatul conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, realizat probabil pe baza raportului de tură din fisa pacientei, indică ora şi cauzele decesului. Raportul autopsiei, eliberat de către Medicină Legală, nu indică o oră a decesului, iar cauza este considerată necunoscută.
3. L-am întrebat de zeci de ori pe Victor Baron dacă asistenta şefă, care i-a răspuns la telefon, în dimineaţa zilei de 25 martie, i-a spus ” a murit în somn „. De fiecare dată, ne-a confirmat acest lucru. În actele administrative ale spitalului, Ileana a decedat după mai multe manevre de resuscitare.

PS:
Cele trei fetiţe se afla în prezent în îngrijirea familiei Paşol, primarul comunei Schitu. ” Mami „ şi ” nenea Ionel „ le asigura toată dragostea şi îngrijirea de care acestea au nevoie. De altfel, Ionel Paşol, a fost omul care li-a dat putere acestei familii să meargă mai departe.
Acest caz a fost preluat şi mediatizat în cadrul emisiunii ” Acces direct”, la Antena 1.
Avocatul Daniel Ionaşcu urmează să reprezinte familia Baron, în demersul acesteia de a afla adevărul. Soţul urmează să solicite o deshumare, pentru realizarea de de noi analize. Poliţia Giurgiu, împreună cu Parchetul, au deschis un dosar pentru moarte suspectă.
Sperăm, că prin toate aceste demersuri, familia Baron îşi va găsi liniştea, prin aflarea adevărului.


Publicat  :  aprilie 7, 2017

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare