Criza locurilor de veci scoate morţii din pământ

cimitire

În ultimii anii, municipiul Giurgiu se confruntă cu o criză acută a locurilor de veci. În acest moment, în cimitirele administrate de către municipalitate, nu mai există locuri de veci.
Familiile sunt îndrumate către Episcopie, care oferă drept soluţie cimitirul ” Sfântul Ioan Rusu” din Slobozia.
Mai există cimitirul privat „Sfântul Haralambie”, de lângă penitenciar, unde mormintele se înmulţesc zilnic, deşi o decizie BOR nu permite preoţilor să slujească în aceste cimitire.
Alexandru Vladu, candidatul ALDE pentru funcţia de primar al municipiului Giurgiu, spune că există soluţii pentru rezolvarea acestei situaţii: extinderea cimitirelor existente şi construirea unui nou cimitir municipal:

„De câţiva ani buni, ne confruntăm cu o problemă a locurilor de veci. În ultimii patru ani, nu s-a făcut absolut nimic pentru depăşirea acestei situaţii. Avem nevoie de un nou cimitir municipal. O zonă unde poate fi construit este lângă Penitenciarul Giurgiu. Este terenul primăriei. În acelaşi timp, mă gândesc şi la extinderea celor existente. Cimitirul „Smârda” poate fi extins fără probleme, există teren pentru acest lucru. Şi cimitirul „Sfântul Gheorghe” poate fi extins, important este să vrei acest lucru.”

Alexandru Vladu lasă să se înţeleagă că primarul Nicolae Barbu nu şi-a dorit să rezolve până în prezent această problemă:

„Primăria Giurgiu ar fi putut să rezolve această problemă, dar nu s-a vrut. Din interese persoanale, pe care le cunoaştem cu toţii. Situaţia din prezent este una aberantă. Persoanele decedate sunt înmormântate la Slobozia, Remuş, sau în cimitirul privat de lângă penitenciar.”, a mai declarat Alexandru Vladu.


Publicat  :  mai 4, 2016

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare