Controale la Penitenciarele Jilava şi Giurgiu pentru ilegalităţile şefilor

 

penit

Federația Sindicatelor din Penitenciare anunță că în ultima perioadă au avut loc mai multe controale la penitenciarele Jilava și Giurgiu, privind cazul Borcea și situația unor pontaje ale angajaților din Giurgiu, sindicaliștii menționând că se vor adresa parchetului în cazul celor care abuzează de funcții:
„Controale la Penitenciarele Jilava şi Giurgiu în ultima vreme. Cazul Borcea cu cele 10 permisii într-un an răscoleşte calculatoarele şi arhiva Penitenciarului Jilava. La Penitenciarul Giurgiu inspectorii caută măsluielile din pontaje. Deloc surprinzător, cu tot efortul de muşamalizare, realitatea nu poate fi ascunsă.
Cazul Borcea, deținut-vip, protejat de la vârful ANP aşa cum s-a mai întâmplat şi cu alţii de aceeaşi teapă duce până la directorul general ilegal Marian Dobrică şi face obiectul unui dosar penal, procurorii investigând modul în care deţinutul Borcea a primit mii de credite dar şi motivele pentru care, deşi în 2016 se constatase deja că a fost favorizat, nu s-au luat măsuri.
La Giurgiu dar şi la alte penitenciare se întâmplă că şefii s-au scăpat serios în ore suplimentare până au dat peste cap sistemul de pontaj. Banii pentru mii de ore de sâmbete şi duminici au ajuns în banii unor personaje precum Urdea Simona care, de când se plătesc, practic lucrează în weekend şi are weekend în timpul săptămânii. Doar un exemplu, sunt multe.
Sigur, ANP o să pună batista pe ţambal, dar nu ne mai bazăm pe dânşii şi mergem la Parchet aşa cum am făcut-o în cazul deţinutului vip căruia ANP i s-a făcut preş. Nu e plăcut şi nici nu ne dorim astfel de acţiuni în instanţă, dar trebuie. Cei care abuzează de funcţie ca să favorizeze deţinuţi şi să-şi tragă foloase proprii sunt aceeaşi care ne abuzează colegii şi le refuza acordarea drepturilor.
Şi pentru asta a trebuit să mergem în instanţă fie că discutăm de plată orelor suplimentare conform legii, plata sporurilor pe perioada concediului aplicarea deciziilor de Curte Constituţională pentru plata la coeficientul maxim al funcţiei, anularea unor sancţiuni disciplinare date în lipsa unei proceduri legale, plata unor drepturi neacordate, modificarea ilegală a atribuţiilor şi aşa mai departe,”transmite FSANP


Publicat  :  octombrie 10, 2018

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare