Ce crede Emil Apostol despre tragedia din clubul ” Colectiv”

Sub titlul „Ce cred eu…”, colonelul Emil Apostol, Inspector Şef al ISU „Vlașca” al Judeţului Giurgiu, prezintă pe pagina sa de socializare de pe facebook una dintre cele mai pertinente opinii faţă de tragedia din Clubul ” Colectiv”:
„Controlul numărului de spectatori la concerte (sau la orice activitate cu intrare liberă) este obligatoriu să se facă prin emiterea de bilete de intrare (prevăzute cu nr şi serie) cu valoare ZERO (gratuite).
Am avut problema asta la meciurile de baschet ale echipei din Giurgiu, meciuri la care intrarea era liberă. Am obligat organizatorii să emită bilete cu valoare zero în concordanţă cu numărul de scaune dat de capacitatea sălii iar după epuizarea biletelor SE OPREŞTE ACCESUL în sală al altor persoane.
În cazul dramatic de la Colectiv, nişte publicitari au luat o hală industrială dezafectata, din beton, fără ferestre şi cu o singură cale de acces, au burdușit-o cu materiale combustibile, au umplut-o de lume şi apoi i-au dat foc.
În momentul schimbării destinaţiei din hală în orice altceva trebuie să existe (şi sunt sigur că există) un Certificat de urbanism emis de structurile de specialitate ale PRIMĂRIEI de sector.
În acest certificat OBLIGATORIU se bifează Avizele şi Autorizaţiile necesare de la toate instituţiile statului ce au responsabilităţi, în funcţie de tipul de activitate declarat.
În mod evident CINEVA a „omis” bifarea căsuţei POMPIERI. Nimeni de la Pompieri nu ar fi dat vreun aviz la bomba aia – de aceea sunt convins că omisiunea nu a fost întâmplătoare.
Cheia problemei stă în certificatul de urbanism emis la schimbarea de destinaţie din hala industrială în orice altceva. De asemenea am convingerea că nu a existat niciun proiect asumat de un proiectant pentru această schimbare de destinaţie.
„CERTIFICATUL DE URBANISM
Certificatul de urbanism este actul autorităţii administraţiei publice competente să emită autorizaţii de construire/desfiinţare care se emite, în principal, în vederea începerii procedurii de autorizare a executării lucrărilor de construcţii, precum şi a instalaţiilor aferente acestora, inclusiv pentru desfiinţarea construcţiilor ori a altor lucrări ori amenajări.
ATENŢIE! Certificatul de urbanism nu ţine loc de autorizaţie de construire/desfiinţare şi nu conferă dreptul de a executa lucrări de construcţii.
Prin certificatul de urbanism se aduc la cunoştinţă investitorului/solicitantului informaţii – existente la data solicitării, în conformitate cu prevederile planurilor urbanistice şi ale regulamentelor aferente acestora ori ale planurilor de amenajare a teritoriului, după caz, avizate şi aprobate potrivit legii – cu privire la cerinţele tehnice ale amplasamentului, precum şi la obligaţiile pe care acesta le are în procedura de autorizare a executării lucrărilor de construcţii, privind:
A) regimul juridic, economic şi tehnic al imobilului – teren şi/sau construcţii existente la data solicitării -, în conformitate cu prevederile planurilor urbanistice şi ale regulamentelor aferente acestora, ori ale planurilor de amenajare a teritoriului, după caz, avizate şi aprobate potrivit legii;
B) cerinţele urbanistice specifice amplasamentului;
C) avizele/acordurile legale necesare în vederea autorizării;
D) obligaţia de a contacta autoritatea competentă pentru protecţia mediului, în scopul obţinerii punctului de vedere şi, după caz, al actului administrativ al acesteia, în vederea autorizării. „


Publicat  :  noiembrie 2, 2015

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare