Bilanț pozitiv pentru Muzeul Județean Giurgiu la sfârșit de an

Ionel-Muscalu-Muzeul-judetean

La începutul anului 2018 Ionel Muscalu prelua conducerea Muzeului Judeţean Teohari Antonescu. O misiune dificilă, menită să revigoreze activitatea acestei instituţii.
A reuşit pe deplin. Mai mult, prin multitudinea de activităţi desfăşurate în cadrul muzeului judeţean,
“ne-a obosit” pe toţi: sub conducerea lui Ionel Muscalu, muzeul din Giurgiu a devenit centrul cultural al oraşului:

” A fost un an foarte bun, cu foarte multe activităţi, cu împliniri, dar şi proiecte rămase pentru anul viitor. Cel mai important lucru pe care am reuşit să-l realizăm în acest an este colaborarea pe care am stabilit-o cu tot ceea ce însemnă suflare culturală giurgiuveana. De asemenea, consider că a adus un plus valoare activităţii noastre proiectele comune pe care le-am derulat cu Muzeul Regional din Ruse, cu Institutul Naţional al Patrimoniului. În anul 2018 am aniversat Centenarul, am avut expoziţii diverse, dedicate acestui moment semnificativ din istoria noastră.
Când am preluat conducerea Muzeului Judeţean, aveam puţini vizitatori, în medie, 100 pe lună. Anul acesta am reuşit să creştem semnificativ numărul acestora, peste 7 mii. Atragerea giurgiuvenilor, în special tinerilor, către istoria locală, cred că o putem nota că fiind o altă realizare importantă pentru anul 2018.
Tot în acest an avut şi două evenimente importante din punct de vedere diplomatic: vizita Excelența Sale, ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummell şi participarea ataşatului militar al Franţei, colonelul Flavien Garrigou, la ceremoniile dedicate împlinirii a 100 de ani de la eliberarea oraşului Giurgiu de către Armata Franceză a Dunării”, ne-a declarat Ionel Muscalu, managerul Muzeului Judeţean ” Teohari Antonescu „.
Anul 2019 se anunţă la fel de încărcat de evenimente pentru Muzeul Judeţean.Pe un draft de program, Ionel Muscalu a bifat cele mai importante momente istorice de anul viitor: împlinirea a 100 de ani de parlamentarism în România, 150 de ani de la fondarea Liceului ” Ion Maiorescu „, 150 de ani de la construirea primei căi ferate din România Giurgiu -Bucureşti.


Publicat  :  decembrie 29, 2018

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare