Asociația Datini-Educație-Cultură Găujani a fost premiată la Gala inițiativelor locale – Oamenii cresc satul!

sala

13 octombrie 2015, 13 ani de existență pentru „RuralNet – rețeaua pentru dezvoltare comunitară” , peste 130 de participanți și 7 premii acordate – astfel a debutat Gala inițiativelor locale – Oamenii cresc satul, în Salonul Voievodal din Hanul lui Manuc.
La aceasta gala, Asociația Datini-Educație-Cultură Găujani a primit un premiu special pentru implicare și modul în care a contribuit la dezvoltarea comunei Gaujani.
Echipa condusa de catre Cornelia Enache si preotul Pop Vasile Florin, din satul Pietrişu, a impresionat juriul prin valorificarea tradițiilor și implicarea în viața comunității: „Suntem impresionați de modul prin care reușiți să creșteți bunăstarea celor din comunitate prin reînvierea și valorificarea economică a tradițiilor locale. Sunteți o dovada vie a faptului că oamenii, dacă învață cum să schimbe ce vor în comunitatea lor, o fac coerent și cu viziune pe termen lung”- aceasta este motivatia juriului pentru premiul acordat Asociația Datini-Educație-Cultură Găujani

A fost o seară dedicată poveștilor de succes de la sat și oamenilor care schimbă România în bine, ”la firul ierbii”. De la construirea unui dispensar modern, la reabilitarea caselor pentru familii defavorizate din comunitate și până la ateliere de lucru pentru cunoașterea drepturilor și nevoia de apartenență la un grup, fiecare inițiativă a subliniat faptul că oamenii cresc satul.


Publicat  :  octombrie 16, 2015

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare