Arafat anunţă că se vor vinde cartele PrePay doar cu buletinul. Datele vor fi divulgate doar când se sună la 112

cartele preplatite

OUG prevăzută în raportul privind sistemul 112 prevede că operatorii de telefonie mobilă să furnizeze servicii pe cartele PrePay doar după ce colectează datele de identificare a proprietarului cartelei SIM, a anunţat miercuri Raed Arafat.

„A fost realizat deja un proiect de ordonanţă de urgenţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea ordonanţei de urgenţă nr. 34/2008 privind organizarea şi funcţionarea sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă şi a OUG 111/2001 privind comunicaţiile electronice precum şi nota de fundamentare a fost realizată.

În cadrul ordonanţei, veţi regăsi şi aspectul cu cartelele PrePay. Asta a ridicat mai multe întrebări. A fost făcută o analiză pe primele 6 luni ale acestui an de către colegii de la STS şi, din cele 47,70% apeluri non-urgente efectuate în cursul celor 6 luni anul 2019, 52,86% au fost abuzive, iar 81% din cele abuzive au fost realizate de pe cartele PrePay, unde nu s-a putut identifica apelantul sau proprietarul”, a declarat Raed Arafat, la Palatul Victoria, potrivit Mediafax.

Arafat a ţinut să precizeze că referirea la cartelele PrePay este doar în contextul apelării numărului 112.

„Deci numai când se apelează numărul 112, atunci furnizorul de telefonie mobilă divulgă numele şi datele proprietarului cartelei Prepay. Aşa este prevăzut în ordonanţa de urgenţă, care este propusă că draft în acest raport”, a completat Arafat.


Publicat  :  august 7, 2019

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare