Anularea taxei de primă înmatriculare a dus la o creștere a numărului autoturismelor din oraș

trafic masini

Dacă la sfârșitul anului trecut erau înmatriculate 21.367 autovehicule, iată că in numai 8 luni, peste 1.000 de giurgiuveni au devenit proprietari de mașini .
”Sincer mă așteptam la o creștere mult mai mare a numărului de înmatriculări dar să nu uităm că încă există foarte mulți care au mașinile înscrise în Bulgaria. Ezitările acestora de a le înscrie în România vin din faptul că ,de regulă, aceste mașini au capacitatea cilindrică foarte mare, iar asta înseamnă și un impozit auto pe măsură. E adevărat că anul nu s-a terminat și că în continuare contribuabilii vin zilnic să-și declare autoturismele cumpărate. E foarte posibil ca până la sfârșitul lui 2017, numărul de mașini să crească cu circa 1500.” – a precizat directorul executiv al DITL Giurgiu, Laurențiu Țintea
Conform unui studiu realizat de către Direcția de Impozite și Taxe Locale Giurgiu , creșterea cea mai mare a înregistrat-o autovehiculele cu capacitatea cilindrică între 1.601 – 2.000 de centimetri cubi, pentru care un proprietar trebuie să scoată anual între 162 și 180 lei impozit auto, urmate de autoturismele cu capacitatea cilindrică între 2.001 și 3000 cmc, unde aici impozitul auto pe an depășește 1.080 lei.
”Mai trist este faptul că peste 90% dintre aceste mașini înmatriculate în plus, sunt la mâna a doua aduse din afara țării, iar multe dintre ele au anul de fabricație înainte de 2000. Nu știu ce aer vom mai respira în orașul nostru în câțiva ani, dacă ritmul acesta de creștere se menține. La cifrele actuale, unul din doi giurgiuveni deține o mașină” , a mai declarat Laurențiu Țintea
În privința mărcilor auto preferate de către giurgiuveni, pe primul loc se află în continuare producătorul de automobile de la Mioveni, Dacia, care continuă scăderea ușoară înregistrată în ultimii ani. Creșteri spectaculoase a cotelor de piață sunt înregistrate de producătorii auto germani, singurul producător auto autohton care mai încurcă planurile producătorilor nemți, fiind Ford, aflat în poziția a patra în topul preferințelor, după Dacia, Opel și Volkswagen.


Publicat  :  septembrie 13, 2017

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare