Ambasadorul Marii Britanii, în vizită la Muzeul județean Giurgiu

muzeul judetean 3

 

Ambasadorul Marii Britanii la București, Excelența Sa, Paul Brummell, a vizita joi, 14 iunie, Muzeul Județean „Teohari Antonescu”.
Vizita diplomatului se desfășoară în contextul Campaniei de diplomație publică #BritainInRomania, prin care se urmărește promovarea legăturilor bilaterale, de-a lungul istoriei, dintre Marea Britanie și România.
După un tur al muzeului, diplomatul englez, însoţit de către Ionel Muscalu, managerul muzeului judeţean şi Vasile Andronache, vicepreşedintele Consiliului judeţean, a avut o întâlnire cu reprezentanţi ai învăţământului, culturii şi administraţiei giurgiuveane.muzeu 4
” Vizita de astăzi este un moment istoric pentru Muzeul judeţean, deoarece se întâmplă rar ca un diplomat de un asemenea rang să fie prezent în oraşul nostru.
Pentru a marca acest moment, am invitat reprezentaţi ai comunităţii giurgiuvene pentru o dezbatere pe tema relaţiilor dintre Marea Britanie şi oraşul nostru.
Avem un muzeu mic, dar cu multe exponate valoroase, care pot concura la nivel universal.” a declarat cu acest prilej Ionel Muscalu, managerul Muzeului judeţean „Teohari Antonescu” .
” Vă mulţumesc foarte mult pentru această primire călduroasă, este o plăcere şi o onoare să fiu prezent la muzeul din oraşul dumneavoastră.
Exista legături istorice şi economice între Marea Britanie şi Giurgiu, aş vrea să amintesc doar că aici am avut un vice-consul britanic, imediat după eliberarea orașului de sub stăpânire otomană, iar prima cale ferată din Principate ( între București Filaret și Giurgiu Oraș) a avut constructor compania engleză „John Trevor Barclay & John Staniforth “, a declarat Excelenţa Sa, Paul Brummell.muzeu 5
Acesta a avut grijă să strecoare şi o ironie fină la adresa situaţiei actuale a acestei linii de cale ferată : ” În 1869, la inaugurarea acestei linii de cale ferată, circulau mai multe locomotive decât în prezent”!
În încheierea vizitei, ambasadorul britanic a primit, în mod simbolic, titlul de „Cetăţean de Onoare al Regiunii Vlaşca”.


Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare