Alexandru Vladu: ” Actual sistem de învăţământ amăgeşte elevii, părinţii şi societatea.”!

aldeÎn cadrul conferinței de presă susţinută vineri, 22 iunie, de către ALDE Giurgiu, vicepreședintele organizaţiei municipale, Alexandru Vladu, a vorbit despre situația actuală a învățământului giurgiuvean. Alexandru Vladu consideră că un singur om nu poate influența negativ desfășurarea învățământului din judeţul nostru:,
„Nu cred este vinovat Gigi Oprișan de situația învățământului giurgiuvean.
Cred că problema este a sistemului, care pierde din calitate în fiecare an. Este o amăgire şi o minciună perpetuată. Suntem amăgiţi, când sunt înscrişi la liceu elevi cu medii de 2 şi 3, acestă merge la o facultate, fără să mai fie obligatorie diploma de bacalaureat. Obţine o diplomă, dar nu este pregătit pentru un loc de muncă. Actual sistem de învăţământ amăgeşte elevii, părinţii şi societatea.
Am făcut marea greşeală şi am desfiinţat şcolile profesionale. Am ajuns să avem criză de sudori, electricieni, locuri de muncă care sunt plătite foarte bine. În schimb, avem pe bandă rulantă absolvenţi de facultăţi, care nu sunt pregătiţi pentru pentru profesia trecută pe diploma.
Trebuie să avem o dezbatere la nivel naţional pentru aceste probleme, un inspector şef nu poate schimba mare lucru”, a mai declarat Alexandru Vladu.


Publicat  :  iunie 24, 2018

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare