Albirea profesionala a dintilor

15578220_10206062332637002_3829864435586556939_o

Zâmbetul poate fi folosit ca o carte de vizită. Acesta este motivul pentru care multi dintre noi ne dorim sa avem dinții perfecți. Cu siguranta exista mai multe caracteristici care pot defini un zambet perfect, insa una dintre cele mai importante este, fara doar si poate, nuanta acestora. Tratamentul de albire dentara este unul dintre cele mai solicitate servicii de estetica dentara.
In domeniul medicinei dentare nu exista un sistem standard pentru determinarea nuantei dintilor. Nu se poate afirma care ar trebui sa fie nunta dintilor, mai ales ca fiecare caz este unic. Un lucru este sigur, cei mai multi dintre pacienti sunt preocupati astazi de albirea dentara, unii dorindu-si o schimbare imediata si radicala, altii optand pentru o albire treptata, cu rezultate cat mai naturale.

In continuare voi indica cateva aspecte importante referitoare la albirea dentara:

• Nu este recomandata tuturor pacientilor. Nu se recomanda femeilor însărcinate, pacientilor cu varste mai mici de 16 ani, si nici celor cu boli paradontale sau dinti foarte sensibili.

• Albirea are efect doar asupra dintilor naturali. Tratamentul de albire nu va aduce o nuanta mai deshisa implanturilor, coroanelor sau portiunilor plombate.

• Albirea presupune deschiderea nuantei de alb cu cateva grade, rezultatul depinzând in mod direct de nuanta naturala a dintilor.

• Inaintea oricarui tratamentului de albire trebuie realizata igienizarea profesionala a dintilor, aceasta implicand detartrajul si periajul profesional.

15442102_10206062332557000_2948000713914991852_n

In cabinetele stomatologice cele mai utilizate proceduri de albire dentara sunt urmatoarele:

1. Prin intermediul unei lămpi care activeaza substanta de albire. Perioada de realizare a acestei proceduri este una redusa, iar efectele sunt imediate.

2. Prin intermediul unui kit de albire care este utilizat treptat de catre pacient acasa, cu ajutorul unor gutiere.

Medicul stomatolog alege procedura de albire a dintilor, alaturi de pacient, in functie de ce ii este recomandat acestuia din punct de vedere clinic si in functie de rezultatele dorite.

Bineinteles, exista si altfel de metode care sa contribuie la pastrearea unui zambet cat mai alb. Una dintre ele, care se afla la indemana tuturor este reprezentata de evitarea alimentelor sau bauturilor care pot colora dintii. Ceaiul negru, cafeaua, vinul rosu, sunt doar cateva dintre cele mai frecvente bauturi care au o actiune accentuata de colorare a danturii. De asemenea, fumatul are acelasi efect negativ asupra albului dintilor.

Consideri ca zambetul tau si-a pierdut din stralucire? Atunci poti solicita medicului tau stomatolog realizarea unui tratament de albire profesionala, care sa redea o nuanta cat mai frumoasa dintilor tai!

Zambim impreuna,
Dr. Alexandru Hioara


Publicat  :  decembrie 13, 2016

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare