Agricultori, atenţie la granomat!

??????????????

Încet dar sigur, agricultura României, în general, şi cea din Giurgiu, implicit, a ajuns sub sfera de influenţa a firmelor arabe.
După preluare a mii de ha de teren agricol, aceste grupări au ajuns să controleze şi piaţa achiziţiei cerealelor de la producătorii locali.
Preţurile şi condiţiile sunt stabilite de către aceste firme, care au ajuns să deţină monopolul pe piaţa cerealelor.
Astăzi, prezentăm cazul unei societăţi agricole din Putineiu, care risca să rămână cu producţia agricolă nevânduta, pentru că a refuzat să se supună condiţiilor acestui monopol:
” Încă din primăvara, am semnat un contract cu o firmă din Buzău, cu punct de lucru în comuna Vedea, pentru livrarea de floare soarelui. Am treierat şi am început să le livrăm producţia. Există un aparat, gronamat, care măsoară umiditatea produsului şi masa hectolitrică. La noi, măsurată cu un aparat nou, omologat, aveam umiditatea între 7,5-8,5, la ei era cu două puncte mai mare. Când am cerut o contraexpertiză, au refuzat să mai primească marfa.”, ne-a declarat reprezentantul societăţii agricole.
Prin stabilirea valorii umidităţii mai mare, preţul de achiziţie este mai mic. În acelaşi timp, este favorizată evaziunea fiscală.
Acesta caz nu este unul singular, o sesizare asupra acestor probleme, descoperite în mai multe localităţi din judeţ, urmează să ajung la ministrul agriculturii.


Publicat  :  septembrie 5, 2017

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare