Activitatea parlamentară a senatorului PNL de Giurgiu, Toma Petcu: Vânzătorul de iluzii

Toma Petcu

Senatorul PNL, Toma Petcu, este politicianul giurgiuvean care a cunoscut cel mai important progres profesional în ultimii ani. Ministrul Energiei, deputat şi preşedinte de organizaţie în perioadă ALDE, Toma Petcu a simţit valul schimbării în februarie 2020, când a decis să treacă la PNL. Alături de acesta au venit în PNL aproximativ 600 de persoane. Tocmai acest grup de oameni, care sunt de ani buni alături de Toma Petcu, reprezintă cea mai importantă forţa politică a senatorului PNL. A ştiut să-i fidelizeze şi să-i recompenseze cu diferite funcţii şi locuri de muncă. Sunt o adevărată „gardă pretoriană” care nu sunt legaţi neapărat de o doctrină politică, ci de imaginea şi forţa liderului.
Victoria liberalilor la alegerile locale şi parlamentare din 2020 este datorată în mare măsură senatorului Toma Petcu. Acesta a negociat cu majoritatea primarilor trecerea la PNL, le-a făcut numeroase promisiuni, a găsit mijloacele coercitive de convingere pentru cei care se opuneau. ” Nu există principii, ci doar obiective”– crezul politic al senatorului Toma Petcu a dat şi de această dată roade.
În ceea ce priveşte activitatea parlamentară a senatorului Toma Petcu, acesta s-a concentrat în primul rând pe munca din comisia pe care o prezidează: Comisia pentru transporturi şi infrastructură.
Toma Petcu face parte din grupurile parlamentare de prietenie ale senatului cu Italia, Elveţia şi Bulgaria, este coparticipant la 3 iniţiative legislative, are 22 de luări de cuvânt în plen şi o întrebare adresată ministrului sănătăţii.
Este mult, este puţin? Probabil puţin pentru giurgiuvenii care i-au dat votul de încredere să-i reprezinte în parlament, mulţumitor pentru cei din ” garda pretoriană”.
Una peste alta, Toma Petcu a dovedit încă o dată că este un lider politic înnăscut. Ştie ” să vândă” iluzii, ştie să negocieze ca nimeni altul, să-şi ascundă gândurile şi scopurile, caracteristici esenţiale pentru un politician de succes.


Publicat  :  iunie 23, 2021

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare