Ultimele informaţii despre pesta porcină din Giurgiu

pesta porcina

 

Probele de sânge recoltate duminică de către specialiştii DSV de la animalele aflate în imediata apropiere a gospodăriei din Brăniştari în care a fost găsit virusul pestei porcine africane sunt negative. Tot negative sunt şi probele recoltate de la un porc care a murit în Remuş. Rezultatele analizelor realizate de către Institutul de Diagnostic pentru Bolile Animalelor Bucureşti salvează de la sacrificare aproximativ 200 de porci:
” Este o veste importantă pentru posesorii de animale din judeţul Giurgiu. Dacă virusul era confirmat şi în vecinătăţi, toţi porcii urmau să fie sacrificaţi. Din recensământul nostru ar fi fost vorba despre 196 de porci. Acum avem un focar localizat, care se va afla sub supraveghere pentru 70 de zile”, ne-a declarat dr. Liviu Florescu, directorul DSV Giurgiu.
Sunt semne mari de întrebare asupra modului în care a pătruns virusul pestei porcine africane în judeţul Giurgiu, tocmai de aceea conducerea DSV o să înainteze o sesizare către Parchet:
” Declaraţiile proprietarilor celor 40 de porci dinBrăniştarinu au logică. Virusul nu putea să apară din senin, în mijlocul judeţului.”, mai spune directorul DSV Giurgiu.
Din informaţiile noastre, cei 40 de porci ar fi fost aduşi din Călăraşi, ori Ilfov, judeţe aflat sub cod roşu de pestă porcină. Intenţia celor doi proprietari, doi fraţi din Brăniştari, era să-i comercializeze în târgul de la Călugăreni. 32 de porci au murit şi i-ar fi îngropat în curte, iar opt au fost incineraţi la laboratorul DSV Giurgiu.


Publicat  :  septembrie 10, 2018

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare