După mai bine de trei ani, probleme care ţin de familie, l-au obligat pe Vasile Mustăţea să îşi ia săptămâna trecută câteva zile de concediu de odihnă.
Iar cum filmul ” Singur acasă” este parte obligatorie din cinemateca fiecărui membru al PNL, iar trădarea se ascunde după fiecare coloană a clădirii ridicate de către Ceauşescu, Titi şi Tică, punând mâna pe tuşiera şi stampila Consiliului judeţean, au început un schimb de corespondenţa pe hârtie roz şi parfumată cu lăcrămioare, cu antetul şi egida Consiliului judeţean.
Titi îl imploră pe Tică să renunţe la divorţul cu ADI şi implicit de Vasile Mustăţea. Tică realizează că încă este îndrăgostit de ADI şi imediat îi răspunde lui Titi că renunţă la divorţ, adică îşi retrage demisia. Ce principii, ce motive, ce onoare? Dragoste, d-aia sinceră, dezinteresată.
Întors din concediu, Vasile Mustăţea constată stupefiat că „prietenul” Titi a jucat rolul de peţitor şi l-a ” cuplat”, din nou, fără să-l întrebe, cu Tică şi denunţă mariajul.
Este foarte greu de înţeles de către cititori toate cele descrise mai sus, deoarece pare o scenă desprinsă din piesă de teatru „Scaunele” a lui Eugen Ionesco. Scaunele sunt giurgiuvenii, mutate la întâmplare de către actori, iar absurdul escaladează culmi greu de imaginat.
În dată de 20 octombrie, Dumitru Beianu demisionează din funcţia de reprezentant al Consiliului judeţean în AGA la cele două proiecte europene implementate în judeţul Giurgiu: Masterplanul privind apă şi canal şi Groapa Ecologică de la Frăteşti. Peste trei zile Consilierii judeţeni se întrunesc pentru a numi noii reprezentanţi, dar şedinţa de consiliu nu se poate desfăşura deoarece consilierii PSD şi ALDE nu sunt prezenţi în sală.
În 6 noiembrie, Dumitru Gavrilă, delegat să conducă activitatea Consiliului judeţean, în lipsa preşedintelui Vasile Mustăţea , lansează o scrisoare în care îi cere lui Dumitru Beianu să renunţe la demisie. Fără să stea prea mult pe gânduri, Beianu se arată dispus să renunţe la această demisie, dar nu depune nicio solicitare în acest sens la registratură Consiliului judeţean.
Întors din concediu, Vasile Mustăţea cere tuturor liderilor politici locali să depolitizeze subiectul ADI-iurilor, care poate arunca judeţul Giurgiu într-o situaţie unică în ţară: „Fac un apel către toţi preşedinţii filialelor locale ale partidelor politice să termine cu politizarea actului administrativ. Cetăţenii sunt cei care suferă din aceste jocuri ale lor politice. Hotărârile legate de administraţia publică locală nu trebuie să fie luate la sediul de partid. Nu vreau să punem în pericol finalizarea unui proiect cu finanţare europeană pentru nişte jocuri politice.”
Pe frontul „ADI” luptele politice subterane sunt în plină desfăşurare. Întrebarea esenţială este ce au de câştigat „combatanţii” implicaţi?
Post your comments