Nimeni nu poate contesta faptul că actualul deputat Ioan Viorel Teodorescu, alături de Fane Gâdea, au fost „băieţii de băieţi” ai asfaltărilor în municipiul Giurgiu, până la alegerile locale din 2012. A fost un fel de concurenţă între ei. Dacă unul câştiga astazi o lucrare, a doua zi celălalt era în biroul fostului primar Lucian Iliescu:” Ce faci bre, vrei să mor de foame?”. Nu au murit, au câştigat sute de miliarde de lei.
În 2008, anul de glorie al guvernării Tariceanu, Teo a avut zeci de contracte cu primăria Giurgiu. Unele mai mari, unele mai mici. După cum mărturisea fostul primar, imediat după ce Teodorescu l-a trădat şi a trecut în barca adversarilor politici: ” Dacă era să mă iau după mintea lui Teo, până şi activitatea de taxare la WC-ul din piaţa trebuia să-i revină firmei lui. Nu avea în minte decât bani, mulţi bani”!
După şocul alegerilor locale din 2012, Viorel Teodorescu a încercat să se adapteze: ” Am şi eu o balastieră şi o firmă de construcţii.Pe la voi la primărie sunt ceva lucrări? Sunt ieftin.”, era formula ce ţinea loc de ” bună ziua” în momentul în care se întâlnea cu un primar nou ales.
Uşor, uşor începe să intre în graţiile noii conduceri a primăriei Giurgiu. În luna noiembrie 2012 câştigă o licitaţie de modernizare a carosabilului pe Strada Tudor Vladimirescu. Este semnul de revenire în afaceri. Peste câteva luni mai primeşte o lucrare, refacerea canalizări de la Piaţa Centrală, până la intersecţia cu Vlad Ţepeş.
În 2013 este din nou la capacitate maximă: are o lucrare de 35 de miliarde de la primăria comunei Clejani, de proiectare şi modernizare a drumurilor de interes comunal.
„Băiat deştept”, Viorel Teodorescu ” câştiga” o nouă comună, Stăneşti. Înainte de alegerile prezidenţiale din 2014, când PSD-ul cheltuia mii de miliarde pentru asigura o victorie în alegeri pentru Victor Ponta, primăria Stăneşti a primit de la guvern, prin ordonanţa 28, 6 miliarde 500 de milioane de lei, pentru refacerea drumului comunal DC 118. Deşi lucrarea era arvunita de către Ceramica Impex, a venit iarna şi aceasta nu s-a mai putut realiza. Anunţul de atribuire s-a făcut tocmai în luna martie 2015, la un preţ de 18 miliarde de lei. Singura firmă care a participat la licitaţie şi bineînţeles a şi câştigat-o a fost Ceramica Impex.
În aceiaşi zi, 9.03.2015, primăria comunei Stăneşti îşi aminteşte după 7 ani că a mai avut un contract cu Ceramica Impex, în anul 2008, astfel încât face public contractul privind lucrarile de reabilitare la căminul cultural din localitate.Pe o sumă modică, 1 miliard şi jumătate.
Boem şi cu vorbă dulce, Viorel Teodorescu a reuşit să se adapteze, atât politic cât şi în afaceri.
Ceramica Impex nu mai este aceiaşi că în perioada sa de glorie, dar se menţine la suprafaţă.
Marele câştigător al schimbărilor politice din anul 2012, este un „lup tânăr”, George Cusa, patronul firmei Gecor. Aproape nicio lucrare de asfaltare în judeţ nu se face fără ca firma Gecor să nu fie implicată, fie direct, fie indirect.
George Cusa este noul „rege al asfaltului din judeţul Giurgiu. Cum a reuşit la această performanţă?
Urmează să aflaţi într-o nouă serie de dezvăluiri despre ” băieţii deştepţi” din Giurgiu.
Post your comments