În urmă cu vreo trei ani, în comuna Letca, la magazinul din sat:
– Nenea, tanti, aveţi 1 leu şi pentru mine? Suntem 5 fraţi şi nu avem tata.
Dezinvoltă, ca de obicei, Cristina o întreabă pe tânăra copilă:
– Cum nu aveţi tată, cu cine v-a făcut mama voastră?
– Cingurică.. vine răspunsul micuţei cerşetoare.
Plecând de la această scurtă poveste, putem spune că motivul principal pentru care în PNL Giurgiu există atâtea conflicte este că toţi cei care au fost numiţi în funcţie de conducere nu au fost confirmaţi de către votul democratic al membrilor de partid.
„Singurei”, cu mandat de la Bucureşti, precum domnitorii numiţi de la Stambul în perioada fanariotă, aşa este condusă organizaţia PNL de la Giurgiu.
Niciun lider actual PNL nu are confirmarea unor alegeri interne, nu are legitimitatea funcţiei pe care o ocupa. Este doar preferatul lui X sau Y din conducerea centrală a partidului.
Cu totul alta este situaţia la PSD. Niculae Badalau îşi permite să conducă cu o mână de fier organizaţia deoarece este lider ales, nu numit. În timp ce liderii PSD alergau în primăvara prin judeţ pentru alegeri interne în organizaţii, cei de la PNL aveau setată pe GPS doar adresa sediului central al partidului, pentru intrigi care au destructurat partidul.
Ultimele alegeri în organizaţiile PNL au avut loc în anul 2013. În fostul PDL sunt aproape 6 ani de când nu au mai avut loc un scrutin intern.
În 2013, liberalii îl alegeau pe Vasile Mustatea preşedinte al organizaţie judeţene şi pe Dumitru Beianu preşedinte la municipiu. În aplauzele tuturor delegaţilor, Beianu promitea că o să candideze pentru funcţia de primar al municipiului Giurgiu.
Între timp s-au schimbat multe. Dumitru Beianu a devenit preşedinte la judeţ, Nicolae Florian la municipiu. Gheorghe Ştefan este şi el copreşedinte, via PDL. Preşedinţii de secţii de votare şi de organizaţii de cartier, preşedinţii de organizaţii locale din comune, au fost numiţi după un şpriţ cu primarul în funcţie. Să fie, să avem o structură pe hârtie. O debandadă totală, deoarece niciunul dintre lideri nu a avut curajul să declanşeze mecanismul democratic al votului membrilor de partid, pentru legitimarea funcţiilor pe care le ocupă. Au preferat mecanismul fanariot al numirii, prin intrigi de palat. Ei ” singurei” s-au numit în funcţii, „singurei” au toate şansele să rămână şi la alegerile din 2016.
PS: Acest material nu este comandat de către nimeni şi reprezintă gândirea sinceră a persoanelor si prezinta situatia reala din PNL Giurgiu.
Post your comments