În timp ce majoritatea giurgiuvenilor de rând privesc spre cer, sperând la câteva picături de ploaie, politicienii noştrii îşi numără pe facebook participanţii la mitinguri.
Am spus-o şi cu alte prilejuri, una dintre cele mai mari probleme ale societăţii româneşti în acest moment este o ruptură evidentă între agenda cetăţenilor şi cea a politicienilor.
Cu fiecare zi ce trece, politicienii devin tot mai mercantili, mai lipsiţi de perspectivă şi orizont pentru această ţară.
Sistemul politico-social-economic din România capătă accentuate trăsături feudale, cu perspective evidente de sclavagism.
Toate datele statistice arată o situaţie catastrofală: copii se nasc tot mai puțini, 3 din 10 căsătorii se desfac, numărul căsătoriilor a scăzut cu aproape 30%, populația îmbătrânește, populația școlară scade.
Exodul românilor din ţară atinge cote alarmante. Un raport al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) arată că ţara noastră este a doua într-un top mondial al migraţiei, după Siria, ţară lovită de un război civil. Avem peste 3,4 milioane de români plecaţi la muncă în străinătate sau stabiliţi definitiv acolo cu tot cu familii. Nu este o noutate, dar nu îngrijorează pe nimeni.
Pe zi ce trece, piaţa muncii cunoaşte o degradare previzibilă. Persoanele cu experienţă, cu o pregătire solidă, au ajuns la vârsta de pensionare.
Ceea ce vine din urmă lasă foarte mult de dorit.Ne lovim zilnic de această problemă, în majoritatea activităţilor pe care le realizăm.
Este din ce în ce mai greu să găsim un instalator, un electrician, un mecanic. Până şi în magazine întâlnim tineri care cu greu reuşesc să numere banii.
Un tractorist, care-şi ştie meseria, este mai bine plătit decât un asistent medical, un necalificat, pentru o zi de de muncă în agricultură, câştigă minim 100 de lei, plus mâncare, ţigări şi băutură.
Giurgiu a ajuns un oraş de bugetari, trist, fără tineri, fără perspectivă
Vina nu aparţine unui anume partid, om politic, ori guvern, este o vină colectivă.
Am acceptat toate minciunile, manipulările şi sloganurile noii epoci feudale, ce prinde viaţă sub ochii noştri.
Politicienii sunt cei mai puţini vinovaţi, au fost primii care au înţeles ce se întâmplă şi au ales soluţia salvării individuale.
Post your comments