În luna august 2014, ANI l-a declarat incompatibil pe Marin Anton, deoarece în perioada 20 decembrie 2012 – 23 iulie 2013, a deținut, simultan, atât funcția de deputat, cât și calitatea de titular întreprindere individuală în cadrul ANTON D. MARIN ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALĂ.
Între timp, dosarul a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În data de 21 februarie 2017, urmează să fie pronunţată sentinţa în recursul înaintat de către fostul deputat. Este definitivă.
Marin Anton este parte şi în dosarul DNA, care investighează modul în care a fost privatizata Piaţa Centrală. Acuzaţiile aduse: infracţiunii de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (trafic de influenţa, cel din OUG 13).
În data de 10 octombrie 2016, Marin Anton, a fost prezent şi la DIICOT. Acesta a dat declaraţii mai bine de trei ore, într-un dosar de evaziune fiscală, spălare de bani şi luare de mită.
Liberalul giurgiuvean, ” tânăr, frumos şi liber”, îşi doreşte mai nou să preia conducerea Organizaţiei Judeţene PNL Giurgiu. Pentru alegerile interne din această primăvară, se anunţă unul dintre principalii competitori. Din nefericire, pentru el, vremurile s-au schimbat, ” butoanele ” au dispărut, iar liberalii giurgiuveni, atât câţi au mai rămas, nu-l vor.
Claudiu Cimpoeru
Post your comments