Preşedintele PNL Giurgiu, europarlamentarul Dan Motreanu: Salt major pentru județul Giurgiu în ceea ce privește rezultatele la Evaluarea Națională!

harta rezultate evaluarea nationala

75,2% dintre elevii din Giurgiu care au dat Evaluarea Națională au obținut medii peste 5, ceea ce situează județul nostru pe locul 14 la nivel național.
De asemenea, județul Giurgiu a depășit media națională în privința notelor peste 5, medie care este de 74,4%. Să ne amintim că în 2020 județul Giurgiu era pe ultimul loc la nivel național în ceea ce privește procentul mediilor peste 5 la Evaluarea Națională – 60,3%. Anul trecut, 70,5% din elevii din județul Giurgiu au luat medii peste 5 la Evaluarea Națională.
Acest succes reflectă efortul și determinarea elevilor, profesionalismul profesorilor, sprijinul părinților și angajamentul autorităților locale de a investi în educație. Administrația liberală din județul Giurgiu crede în puterea educației de a transforma vieți și acționează pentru a face această transformare posibilă.
30 de unități de învățământ din județul Giurgiu sunt incluse în Programul Național „Masă Sănătoasă”. În momentul în care PNL Giurgiu a preluat administrația județului, nicio școală din județ nu era inclusă în programul ”Masă Caldă”. Pe de altă parte, 53 de unități de învățământ din județul Giurgiu sunt incluse în Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS), finanțat din fonduri UE.
În Giurgiu se va construi un campus dual liceal și universitar, finanțat din fonduri UE. Tinerii din Giurgiu, Călărăși și Teleorman vor învăța aici meserii solicitate pe piața muncii, astfel încât șansele lor de angajare să crească și să poată obține salarii bune. Este un proiect de suflet pentru care m-am luptat, alături de echipa PNL din administrația locală, fiind destinat unei regiuni unde numeroși adolescenți și tineri părăsesc timpuriu școala și își reduc dramatic șansele de reușită în viață.
 Felicitări elevilor care au înțeles că școala este soluția pentru o viață mai bună. Le mulțumesc profesorilor pentru pregătirea făcută cu elevii. Felicitări părinților care sunt preocupați de viitorul copiilor lor.
Sursa foto : edupedu.ro


Publicat  :  iulie 3, 2024

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare