Preşedintele PNL Giurgiu, europarlamentarul Dan Motreanu: Legea care reglementează protecția online a cetățenilor Uniunii Europene se aplică din această lună majorității platformelor online, după o fază inițială în care a vizat doar marile companii

platforma online

Legea europeană a serviciilor digitale (DSA) prevede amenzi de până la 6% din cifra globală de afaceri a marilor platforme online atunci când se constată că nu respectă regulile. Sunt exceptate întreprinderile mici și mijlocii cu mai puțin de 50 de angajați și cu o cifră de afaceri anuală mai mică de zece de milioane de euro. Atunci când legea a fost votată de Parlamentul European, PPE a susținut acest amendament, pentru ca IMM-urile să poată crește și concura cu marile întreprinderi internaționale.
Legea prevede eliminarea conținutului ilegal, controlarea conținutului dăunător, precum dezinformarea și intimidarea. Platformele online trebuie să le ofere utilizatorilor mijloace de semnalare a conținutului ilegal, inclusiv a bunurilor și serviciilor.
Platformele online și motoarele de căutare trebuie să aibă termeni și condiții ușor de înțeles și să le aplice într-o “manieră diligentă, obiectivă și proporțională”.
Este interzisă țintirea persoanelor cu reclame online bazate pe date personale sensibile, precum religia, preferințele sexuale, informațiile despre sănătate și convingerile politice ale acestora.
Platformelor online nu li se permite să colecteze date personale ale copiilor și adolescenților pentru a le afișa anunțuri direcționate.
Platformele online trebuie să le ofere utilizatorilor informații cu privire la reclamele pe care le văd, cum ar fi motivele pentru care anunțurile publicitare le sunt prezentate și persoanele care au plătit pentru publicitate.


Publicat  :  februarie 20, 2024

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare