„La data de 2 august 2017, polițiști de la Serviciul de Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Giurgiu, sub coordonarea unui procuror, au documentat și probat activitatea infracțională a unui bărbat bănuit de comiterea mai multor infracțiuni de șantaj, înșelăciune și tentativă de înșelăciune.
Bărbatul, în vârstă de 47 de ani, folosindu-se de nume și calități mincinoase, în perioada 28 iunie 2017 – 1 august 2017, prin intermediul telefoniei mobile, a indus în eroare mai multe persoane, prezentând ca adevărate fapte mincinoase, obținând în acest astfel foloase patrimoniale pentru sine în mod injust.
Față de bărbat a fost luată măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore, ulterior fiind prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Bolintin Vale, care a dispus măsura arestării preventive, pentru o perioadă de 30 de zile, pentru comiterea infracțiunilor de șantaj, înșelăciune și tentativă de înșelăciune „, acesta este comunicatul de presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Giurgiu, prin care este anunţată arestarea lui Daniel.
Who the fuck în Daniel? – este o întrebare îndreptăţită.
Daniel este din Târgovişte şi are o activitate infracţională impresionantă. Specialitatea lui era şantajarea şi înşelarea aleşilor locali, oamenilor de afaceri şi preoţilor din mai multe judeţe din sudul ţării (printre care şi Giurgiu). Pe lista sa se afla inclusiv un fost parlamentar.
Reţeta era una simplă. Daniel se prezentă ca fiind jurnalist la diferite publicaţii centrale. Îşi sună victimele, sub pretextul unor plângeri pe care le-a primit la redacţie. Pentru documentare, stabilea o întâlnire la un local din Bucureşti. Cerea o anumită sumă de bani, pentru a nu publica articolul şi a dezvălui identitatea celor care au făcut sesizările. Găsea un pretext să rămână singur câteva minute şi dispărea cu banii.
Cei care l-au cunoscut spun că Daniel era o persoană cultă, cu o mare putere de convingere.
Putea să vorbească ore în şir cu un preot despre omiletica (un fel de retorică, ce se predă la Teologie).
O altă metodă de înşelăciune era ” vinderea ” de bonuri de combustibil la preţ redus. Acesta lua banii victimelor şi se făcea nevăzut când trebuia să revină cu bonurile.
Şi în judeţul Giurgiu au fost mai mulţi primari şi preoţi înşelaţi de către pretinsul jurnalist Daniel, alţii au avut noroc şi au realizat la timp că este o înşelăciune.
Post your comments