„Un ţăran încerca să vândă un cal în târg.
Se apropie un potenţial cumpărător şi întreabă:
Bade, calul tău e sănătos? Că pare cam slăbuţ.
Nu e sănătos… e bolnav rău…
Dar de tras, mai trage la plug?
Nu mai trage… nu vezi ce slab ii?..
Da măcar poate să îmi ducă fiica pe spate, de distracţie?
Nu poate…
Păi atunci de ce l-ai mai adus în târg?
Ca să-l fac de ruşine, dă-l dracu!”, acest banc celebru ar putea rezuma cel mai bine şedinţele reunite ale comisiilor de agricultură şi economie ale PNL, ce s-au desfăşurat la începutul săptămânii la Mihăileşti.
Trebuie remarcat efortul copreşedintelui Pnl Giurgiu, Gheorghe Ştefan, de a invita la Giurgiu cât mai mulţi potenţiali viitori miniştrii dintr-un guvern PNL.
La întâlnirea liberalilor de la Mihăileşti au participat Andreea Paul, posibil viitor ministru al economiei, copreşedinţii filialelor PNL Giurgiu şi Teleorman, preşedintele Consiliului judeţean, Vasile Mustatea, precum şi mulţi alţi lideri liberali. Cei prezenţi au făcut o radiografie pertinenta a realităţii economico-sociale a judeţului Giurgiu. Din nefericire, nu au venit şi cu soluţii concrete pentru rezolvarea acestor probleme.”Consiliera mea a început o afacere, cultiva varza de Kale. Nu ştiu dacă cunoaşteţi, dar este la modă acum. Sunt mai căutate decât trufele”- a fost sfatul Andreei Paul, pentru tinerii care intenţionează să înceapă o afacere. De parcă giurgiuvenii numai trufe şi varza de ‘”fiţe” ar consuma.
În rest, datele prezentate despre Giurgiu de către liderul Pnl sunt şocante, niciunul dintre politicienii locali neavând curajul să le prezinte până în prezent:” În Giurgiu, speranţa de viaţă este pe penultimul loc pe ţara. Un giurgiuvean trăieşte în medie mai puţin cu doi ani decât ceilalţi romani. Giurgiuvenii trăiesc puţin şi prost, judeţul Giurgiu aflându-se pe ultimele locuri şi în ceace priveşte salariul mediu pe economie. În primele 3 luni ale anului, valoare produselor exportate de către Giurgiu sunt sub 15 mii de euro, mai puţin decât valoarea unei maşini Logan. Dacă aş locui în Giurgiu, aş cere fiecărui candidat un an de viaţă în plus. Dar nu orice viaţă, ci una de calitate”.
Minciuna, legată de implicare oamenilor politici în bunăstarea vieţii giurgiuvenilor a fost demontată şi de către preşedintele Consiliului judeţean, Vasile Mustatea. Acesta spune ca afirmaţiile primarului Nicolae Barbu despre crearea unor noi locuri de muncă sunt simple baliverne:”Nicolae Barbu s-a lăudat când a candidat că o să creeze 15 mii de noi locuri de muncă. Anul trecut spunea că 7 mii locuri de muncă sunt realizate deja. Fals, total fals. Din datele Direcţiei de Finanţe în ceea ce priveşte impozitele plătite de către firme şi angajaţi, aceste date nu sunt susţinute. Este o minciună.”
” În Giurgiu speranţa de viaţă este de 67 de ani bărbaţi şi 73 de ani pentru femei. În toate localităţile rurale vezi garduri dărăpănate, bătrâni neputincioşi şi tineri dornici să plece spre alte zări, deoarece nu au cu ce să-şi câştige existenta. Suntem departe de a fi un stat responsabil şi cu oameni politici care îşi înţeleg menirea. În Ungaria, un ha de teren arabil se vinde cu 16 mii de euro. La noi preţul este de 5-6 mii. Nu am ştiu să negociem poziţia noastră în UE şi acest lucru ne costă „, este declaraţia lui Gheorghe Ştefan în legătură cu realitatea din mediul rural giurgiuvean.
Lucruri reale, adevăruri corect spuse. Mai puţin partea de soluţii, cu excepţia verzei de Kale.
Post your comments