La împlinirea a 7 ani de la trecerea în eternitate a arheologului Traian Popa (1951-2013), Muzeul județean „Teohari Antonescu” Giurgiu îi aduce un omagiu pentru meritele deosebite din domeniul cercetării arheologice și istorice.
Personalitate importantă a istoriografiei locale şi naţionale, prin opera sa complexă a marcat atât cercetările arheologice în arealul vlăşcean, dar şi istoriografia politică a unuia dintre cele mai vechi partide istorice.
Realizată de muzeografii Iulia Răbîncă și Gelu Brîncoveanu, expoziția prezintă publicului cele mai importante momente din activitatea sa științifică și de conducere a muzeului judeţean şi se doreşte un început al unor manifestări de specialitate viitoare, când viaţa va reveni la forma sa normală:
„Chiar dacă au fost dispuse aceste măsuri de suspendare a activităţilor cu publicul, colectivul muzeului judeţean Teohari Antonescu şi-a continuat activitatea. Am avut în această perioadă doua expoziţii virtuale: prima a fost o expoziţie dedicată uneia dintre simbolurile realizării României Mari, Regina Maria a României, rezultat al muncii de cercetare din partea colegilor noştri muzeograful Florentin Breazu şi restaurator Alexandra Cristică.
De asemenea, am avut o expoziţie dedicată exponatului lunii aprilie: un vas de lut, cultura Cernavodă I, descoperit la Mironeşti de către fostul director al Muzeului Judeţean Giurgiu, arheologul Traian Popa.
În paralel, de un real succes s-a bucurat în această perioadă proiectul nostru online 3 D, având un număr de 14.600 vizitatori unici.
În aşteptarea momentului când vom redeschide porţile muzeului, deocamdată, cu mijloacele tehnice pe care le avem la dispoziţie, continuăm activitatea noastră firescă de cercetare şi punere la dispoziţia publicului interesat a unor pagini importante din istoria Muzeului judeţean „Teohari Antonescu” şi a mediului cultural giurgiuvean.”, ne-a declarat Ionel Muscalu, managerul Muzeului judeţean Teohari Antonescu.
sursa foto :giurgiuveanul.ro
Post your comments