Institutul de Igienă: Noua produse alimentare din 29 au standarde duble de calitate în România şi UE

supermarketMinistrul Agriculturii ,Petre Daea , a prezentat raportul privind dublul standard al alimentelor din Uniunea Europeană, în comparație cu cele din România. În urma alimentelor analizate s-a stabilit că un număr de nouă prezintă diferențe.

„Nu pot să fac o comparație dacă nu am același produs, realizat de același producător. Astfel, am trimis scrisori la mai mulți miniștri – din Franța, Olanda, Belgia, Austria -, știind că nu putem da răspunsuri dacă nu avem același produs. Am socotit necesar să informăm Comisia Europeană că nu dispunem de proceduri ca să determinăm standardul dublu. Iată că, în data de 13 am transmis această informație CE și am informat că am făcut demersurile necesare pentru a preleva probe”, a spus Petre Daea.

Rodica Tănăsuică, Director al Institutului de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară, a prezentat diferenţele dintre alimentele analizate:

1. Pate de porc: diferenţa între produsul din România şi cel din Germania în ceea ce priveşte valoarea energetică declarată pe etichetă

2. Conservă de peşte: diferenţa între produsul din România şi cel din Germania în ceea ce priveşte valoarea energetică declarată pe etichetă

3. Cârnaţi pentru grătar: diferenţa între produsul din România şi cel din Germania în ceea ce priveşte valoarea energetică declarată pe etichetă

4. Pate de ficat: diferenţa între produsul din România şi cel din Cehia în ceea ce priveşte valoarea energetică declarată pe etichetă

5. Bacon cuburi: diferenţa între produsul din România şi cel din Belgia în ceea ce priveşte valoarea energetică declarată pe etichetă

6. Şuncă de porc: diferenţa între produsul din România şi cel din Germania în ceea ce priveşte valoarea energetică declarată pe etichetă

7. Conservă macrou: diferenţa între produsul din România şi cel din Franţa în ceea ce priveşte valoarea energetică declarată pe etichetă

8. Conservă hering: diferenţa între produsul din România şi cel din Germania în ceea ce priveşte valoarea energetică declarată pe etichetă

9. Conservă macrou: diferenţa între cantitatea de peşte disponibilă în conservă
Sursa: www.dcnews.ro


Publicat  :  iulie 26, 2017

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare