De obicei, in anotimpul cald, cand temperaturile sunt destul de mari, oamenii prefera sa renunte la activitati precum gatitul preparatelor sofisticate si se indreapta mai mult spre zona produselor al caror timp de pregatire este unul mult mai scurt, precum salatele si smoothie-urile. In acelasi timp, cea mai mare parte dintre persoane, aleg mancarurile nesanatoase, semipreparatele, dulciurile in abundenta, inv.ocand vremea torida drept motiv de a nu gati.
Descopera cele mai eficiente trucuri pentru a putea face fata caldurii din bucatarie si pentru a nu renunta la preparatele sanatoase, gatite in casa!
1. Aparatura moderna, performanta diminueaza temperatura si timpul alocat gatitului:
Atunci cand vrei sa pregatesti ceva la aragaz sau la cuptor, intreaga bucatarie va fi cuprinsa nu numai de aromele imbietoare, ci si de caldura generata de procesul de fierbere. De cele mai multe ori, electrocasnicele vechi nu fac altceva decat sa favorizeze pierderile de energie si sa prelungeasca timpul de preparare. Pentru a reduce efortul si pentru a eficientiza procesul de gatire, asigura-te ca beneficiezi intotdeauna de aparatura adecvata, care sa functioneze in parametrii corespunzatori. Daca observi ca aragazul tau isi dozeaza mai multa caldura in exterior, decat o face pentru prepararea mancarii, profita de oferta avantajoasa in ceea ce priveste preturile aragazurilor de la Tonis si doteaza-ti bucataria cu aparatura corespunzatoare, care te va ajuta ca reduci timpul petrecut in bucatarie.
- Nu gati mai multe feluri de mancare ce necesita preparare termica
Daca iti doresti o masa completa, care sa contina mai multe preparate, ar fi bine sa variezi modul de pregatire al acestora. Poti alege prepararea unei supe si pregatirea unei salate consistente pentru felul principal, iar pentru desert, poti opta pentru o inghetata. Acest truc va fi util atat pentru diminuarea timpului petrecut in bucatarie, cat si pentru pastrarea unei temperaturi optime in incapere.
2. Foloseste intotdeauna hota atunci cand utilizezi cuptorul!
O mare parte de oameni nu folosesc corespunzator hota, atunci cand aleg sa pregateasca un preparat ce necesita gatire la cuptor, considerand ca este destinata doar gatitului pe aragaz, in special fierberii. Pentru a evita ridicarea temperaturii in bucatarie, nu uita sa pornesti si hota atunci cand gatesti un fel de mancare la cuptorul aragazului. Avantajul folosirii unei hote este acela ca va atrage aerul cald generat de cuptor si va mentine temperatura constanta in incapere.
3. Alege preparate ce necesita un timp mai scurt de procesare.
Un alt truc, pentru a face fata gatitului in conditii de temperaturi excesive, ar fi sa optezi intotdeauna penru retete sanatoase, dar care se pot pregati mult mai rapid. In locul unei ciorbe, ce necesita cateva ore pentru fierbere, poti alege sa faci o supa crema, care va fi mult mai gustoasa, satioasa si pe care o poti prepara intr-un interval de timp mult mai scurt.
Acestea sunt cele mai eficiente artificii la care poti apela pentru a gati cu placere chiar si in timpul verii. In plus, daca esti novice intr-ale gatitului, dar esti pasionata de aceasta latura, afla mai multe trucuri pentru a iti imbunatati si eficientiza modul in care gatesti si pentru a primi mereu aprecieri din partea persoanelor care iti vor gusta preparatele.
Post your comments