Gabriela Horga, deputat PNL de Giurgiu: Locuitorii din comunele Letca Nouă și Clejani vor beneficia de reducerea vârstei standard de pensionare cu doi ani de zile!

Horga+ Alexandru

Și locuitorii comunelor Letca Nouă și Clejani, din județul Giurgiu, vor beneficia de reducerea vârstei standard de pensionare cu doi ani de zile.
Camera Deputaților astăzi a adoptat un amendament în acest sens pe care l-am inițiat, alături de colegii din PNL Giurgiu. Locuitorii celor două comune au fost afectați de poluarea produsă de extracția de țiței din aceste zone.
Recent, tot în urma unui amendament al PNL Giurgiu, Camera Deputaților a aprobat reducerea vârstei de pensionare pentru cei care au locuit cel puțin 30 de ani în municipiul Giurgiu și pe o rază de opt kilometri în jurul localității. Aceștia au fost afectați de efectele poluării produse de fostul combinat chimic.
Este o reglementare de care beneficiază de mai mult timp cetățenii din alte localități afectate de poluare. Aceste măsuri au fost luate pentru că există anumite regiuni care au fost supuse unui grad mai ridicat de poluare şi risc faţă de media naţională.


Publicat  :  iunie 28, 2023

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare