,,FAMILIA MEA’’ – un proiect școlar care unește

scoala nr.7 giurgiu

În anul școlar 2018-2019, Școala Gimnazială Nr. 7, Giurgiu a coordonat proiectul ,,FAMILIA MEA’’ în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu, Colegiul Național ”Ion Maiorescu” – Giurgiu, Biserica ”Buna Vestire” – Giurgiu și Coaliția pentru Familie – Giurgiu.

Prin acest proiect și-au propus să valorizeze tradiţiile şi obiceiurile familiei în contextul actual socio-cultural când influenţa mass-mediei promovează în rândul tinerilor împrumuturi din diverse culturi. ,,Tradiţiile noastre, moştenite din moşi-strămoşi, dorim să fie preluate şi transmise următoarelor generaţii, pentru a sădi în inimile copiilor dragostea pentru valorile familiei.’’ – ne-au declarat coordonatorii proiectului.

Elevii de la cele două unități școlare au realizat creații literare în limba română, limba franceză și limba engleză, creații plastice ( colaje, desene, pictură) și creații fotografice cu tema ,,FAMILIA MEA’’, la începutul anului școlar. Fiecare lucrare realizată are un titlu propriu care se încadrează în tematică. Aceste lucrări au fost și sunt încă expuse în unitățile de învățământ partenere și au reprezentat suportul de realizare a revistei ”Familia mea”, revistă finalizată în decembrie 2018. În această perioadă, până la sfârșitul anului școlar în curs, se vor desfășura activități de diseminare în comunitatea locală.

La acest proiect au participat 1500 de elevi și 90 de profesori din cele două unități școlare, coordonați de prof. Oprișan Gigi, prof. Rențea Virginia, prof. Andras Ildiko, prof. Alexandreanu Narcisa, pr. Tudor Georgian Bogdan , prof. Anton Corina, prof. Gemescu Mircea, prof. Apostol Lidia, prof. Roșu Roxana, prof. Toma – Cojocaru Mădălina.

,,Am dorit să învăţăm elevii să aprecieze frumuseţea familiei și a modului de viață al oamenilor de azi. De aceea am considerat oportun acest proiect educaţional în vederea evidenţierii valorilor familiei, dezvoltării armonioase a tinerei generații, prin care cultivăm de la cea mai fragedă vârstă sentimentul de apartenenţă, de iubire şi dragoste pentru rădăcinile şi valorile poporului român.

Diseminarea activităţii a dus la implicarea tuturor cadrelor didactice în activităţi, exemplul pozitiv fiind un imbold. Implicarea în proiect a unor persoane şi instituţii partenere, a familiilor, a făcut ca activitatea din instituţia noastră să fie apreciată ca fiind una de succes, cu impact asupra dezvoltării intituţionale.’’ – spun inițiatorii proiectului.


Publicat  :  iunie 20, 2019

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare