„Asociația de Dezvoltare Intercomunitară, Sănătate Asigurată prin Apă Curată” (ADI), dorește să informeze atât cetățenii care beneficiază de serviciile de alimentare cu apă și de canalizare, oferite de către SC Apa Service SA, precum și reprezentanții UAT-urilor membre, cu privire la problemele cu care Asociația se confruntă, în ceea ce privește comunicarea și colaborarea defectuoasă cu membrii Consiliului de Administrație și ai Adunării Generale a Acționarilor, nu în ultimul rând cu conducerea operatorului regional SC Apa Service SA.
Facem precizarea că, această modalitate de lucru poate conduce până la blocarea proiectului în valoare de 106 milioane EURO, ce urmează a fi implementat prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare, perioada de finanțare 2014-2020, și nu în ultimul rând riscul major de a fi solicitată rambursarea tuturor sumelor aferente proiectelor implementate prin intermediul Programului Operațional Sectorial de Mediu, perioada de finanțare 2007-2013. „ – este un comunicat de presă emis de către ADI apă şi canalizare, în legătură cu stadiul implementării în judeţul Giurgiu a două proiecte cu finanţare europeană, esenţiale pentru judeţul nostru.
Cum s-a ajuns în această situaţie, este greu de înţeles şi de către cei care cunosc foarte bine proiectele, astfel vom încerca o etapizare a „telenovelei ” legată de apa şi canalizarea din judeţul Giurgiu.
În acest moment, ADI a contestat la Registrul Comerţului consiliul de administraţie de la Apa Service SA, Registrul Comerţului nu recunoaşte hotărârea de numire a noului director de la Apa Service SA, Carmen Caraivan, pe 25 mai are loc un nou proces ce vizează apa giurgiuvenilor.
Mai mult, sindicatul, ce reprezintă interesele angajaţilor, are mai multe nemulţumiri legate de modul în care este administrată Apa Service SA. Astăzi a avut loc o şedinţă a angajaţilor, legată de problemele semnalate la ITM.
Între timp, aproximativ 120 de mii de abonaţi din judeţul Giurgiu privesc cu îngrijorare ce se întâmplă la această societate.
Ce am avut şi ce am pierdut!
În două camere de aproximativ 60 metri pătraţi (corect ar fi cubi, pentru că sunt pline până la tavan), se afla toată documentaţia care a fost întocmită pentru proiectul POS Mediu 2007 – 2013,” Extinderea şi reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Giurgiu”.
Aproape tot proiectul a fost implementat de 7 persoane, din care 5 ingineri de excepţie. Aceştia au părăsit societatea între timp, nemulţumiţi de salarii şi de „piţipoancele „ ce au luat locul specialiştilor.
La sfârşitul încheierii finanţării, suma absorbită de la Uniunea Europeană şi investită în infrastructura de apă, canalizare şi epurare a fost de aproximativ 47 milioane de euro, bani europeni.
S-au executat 65 de km de reţele de canalizare, s-au reabilitat 25 de Km de reţele de apă, au fost reabilitate două bazine de stocare a apei, ce erau vechi de mai bine de 90 de ani.Au fost reabilitate staţiile de tratare a apei şi laboratoarele de control la ambele staţii, de asemenea, 20 de foraje de mică şi mare adâncime, au fost montate peste 4 mii de contoare.
Investiţiile s-au derulat în acelaşi timp şi în comuna Slobozia şi oraşele Mihăileşti şi Bolintin Vale.
Apa Service SA Giurgiu a fost primul operator din ţara care care a inaugurat şi pus în funcţiune o staţie de epurare pentru 80 de mii de locuitori. Toate verificările ulterioare au demonstrată ca toate condiţiile din contract şi termenele au fost respectate.
În prezent situaţia este alta. Vom continua săptămâna viitoare, cu un nou episod despre apa giurgiuveanului.
Post your comments