După o îndelungă suferinţa, Gheorghe Noapte, primarul comunei Isvoarele, a trecut spre cele veşnice.
A fost unul dintre cei mai longevivi primari giurgiuveni, un OM respectat de către colegi şi comunitatea locală.
Doar cu câteva zile în urmă, în data de 20 martie 2019, senatorul Cristian Marciu prezenta în plenul Senatului României activitatea, realizările şi munca primarului Gheorghe Noapte.
Este cu siguranţă cel mai bun rămas bun, Dumnezeu să-l odihnească în pace!
„Bună dimineaţa! Doamnă preşedinte, Onorat prezidiu,
Doamnelor şi domnilor senatori,
Titlul declaraţiei politice:
De cele mai multe ori oamenii se feresc să spună lucruri frumoase, însă nu se feresc să-şi consume energia pe lucruri care chiar nu contează.
Pe Gheorghe Noapte, primar al comunei Isvoarele, din judeţul Giurgiu, din partea Partidului Social Democrat, la al patrulea mandat, din 2004, îl cunosc de mulţi, mulţi ani, de când eram amândoi mult mai tineri. Amabil şi energic, este primarul pentru care toate lucrurile se fac la timpul lor. Prin perseverenţă şi putere de convingere, are marea calitate de a sparge bariere, genul de primar fără cusur, pe care-l poţi da exemplu la categoria, ” Aşa da” şi căruia până astăzi viaţa i-a dat de toate.
Episoade memorabile ale vieţi sale le reprezintă primele sale trei mandate de primar al comunei: primul, din partea PSD, 2004 – 2008, ales cu un scor electoral de 66,66%, următoarele două, din partea PNL. Dar o nouă perioadă a evoluţiei şi revoluţiei personale a început odată cu anul 2016, an În care a candidat din partea PSD şi a câştigat alegerile pentru funcţia de primar al comunei Isvoarele, din judeţul Giurgiu, cu 68,45%, la o prezenţă de 70,77%, zdrobindu-şi adversarii politici în legătură cu voturile exprimate pentru alegerea consiliului judeţean şi consiliului local. Astfel că el administrează astăzi comuna ajutat de un consiliu alcătuit din 11 consilieri, în următoarea componenţă: 7 de la PSD, 3 de la ALDE şi un consilier de la PNL. Tot atunci, în 2016, 64,76% voturi s-au exprimat în favoarea PSD şi la alegerea consiliului judeţean.
Comuna Isvoarele este situată pe DN5A, în sud-estul judeţului Giurgiu,pe malul drept al Argeşului,la 75 km faţă de municipiul Giurgiu şi 40 km faţă de municipiul Bucureşti, fiind formată din două sate: Isvoarele, ca reşedinţa de comună, şi Teiuşu. Trăiesc aici în înţelegere 1751 de locuitori, majoritatea ortodocşi şi o minoritate de 2,46% romi.
În mod cert nu poţi să faci nimic în viaţa asta de unul singur.În spatele fiecărui succes se află o muncă de echipă. Lucrează cu oameni care-l înţeleg şi cu care rezonează: consilieri locali, personalul primăriei,dar şi conducerea Consiliului Judeţean şi parlamentarii PSD, care-i sunt alături permanent. Nu cunosc om care să se pregătească mai mult şi mai atent pentru dezvoltarea comunei, pe un interes înteţit al comunităţii locale, care are aşteptări uriaşe de la administraţia locală într-o comună în care sunt în plata doar 14 persoane care beneficiază de ajutor social.
La Isvoarele ocupaţia principală a locuitorilor este agricultura şi nu sunt firme puternice care să aducă sume suplimentare la buget. Totuşi, deşi au încasări destul de mici din taxe şi impozite, au reuşit din bugetul propriu să realizeze:
pavarea trotuarelor, o mare parte din localitate, pe lângă şoseaua principală;
realizarea unei baze sportive multifuncţionale model tip II;
iluminatul stradal cu circa 300 de lămpi tip led;
asigurarea copertinelor în staţiile pentru transport comun.
Am să subliniez acum că prin PNDL 1 se derulează la Isvoarele un proiect în faza de execuţie – Sistem de alimentare cu apă în satele Izvoarele şi Teiuşu,în valoare de peste 3 milioane de lei.
Prin PNDL 2, comuna beneficiază de reabilitare şi modernizare drumuri de interes local, cu o valoare de peste 5,6 milioane de lei, în satele componente Isvoarele şi Teiuşu, dar şi de un proiect de modernizare şi reabilitare a Şcolii Generale Isvoarele, pentru cei 160 de preşcolari şi elevi din grădiniţa şi şcoala din comună. Acesta este planul său pe termen scurt.
Nu-i nici devreme, nici târziu să-i mulţumesc şi pe această cale primarului Gheorghe Noapte. Căci timpul nu ne ascultă, însă la final, de cele mai multe ori, ne pune întrebări.
Mulţumesc.
Senator de Giurgiu, Cristian Marciu
Post your comments