În ultima săptămână, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Giurgiu a realizat o serie de acțiuni de control, pentru a verifica modul în care este respectată legislația în vigoare, în domeniu, la diverși operatori economici.
Astfel, la 6 operatori economici din municipiul Giurgiu, au fost constatate abateri grave de la legislația privind protecția consumatorilor. Operatorii controlați au fost:
-
Giurgiu Servicii Locale SA
-
Gențiana SRL– Hotel VLAȘCA
-
Kaufland Romania SCS – hypermarket
-
Chen Shi Trading SRL – magazin chinezesc
-
Grădinița cu program prelungit ”Scufița Roșie”.
”Am controlat, în aceste zile, operatori economici care activează în diferite domenii. Nu doar că nu am putut felicita pe niciunul, dar am găsit, în continuare, o mulțime de deficiențe.
Ba, mai mult, în cazul locurilor de joacă, am constatat și indiferență față de măsurile dispuse de noi, adică lipsa oricărei dorințe de remediere, a oricărei urme de respect față de giurgiuveni. Drept urmare, sancțiunile au fost mai mari.
Vom continua să monitorizăm piața, cu atenție, până când operatorii economici vor înțelege că trebuie să respecte legea” – Ionuț Voevozeanu, comisar șef adj CJPC Giurgiu.
Pentru neregulile constatate, comisarii CJPC Giurgiu au aplicat sancțiuni și au dispus/propus măsuri complementare/sancțiuni complementare ,astfel :
-
19 amenzi contravenționale, în valoare totală de 231.000 lei
-
1 avertisment
-
oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare, nealimentare periculoase și neconforme în valoare de aproximativ 18.500 lei .
-
2 măsuri de oprire temporară a prestării serviciului până la remedierea deficiențelor pentru toate spațiile de joacă din municipiul Giurgiu și pentru Grădinița ”Scufița Roșie”
-
2 propuneri de închidere temporară a unității pentru cel mult 6 luni pentru Hotel Vlașca și supermarket Profi.
Neregulile constatate în timpul controalelor, au fost :
-
nu a fost respectată măsura de oprire temporară a prestării serviciului de agrement în spațiile de joacă verificate, au fost folosite, în continuare, echipamente neconforme, fapt care a dus la rănirea a doi minori
-
utilizarea unor echipamente de joacă/fitness neconforme, care pot afecta securitatea utilizatorilor
-
folosirea, în bucătăria grădiniței, a unor aragazuri și boiler cu rugină, a unor tăvi cu smalțul ciobit, cu mucegai în jurul chiuvetei
-
fără capace de toaletă pentru copii, cu mobilier deteriorat, cu insecte (păianjeni)
-
comercializarea legumelor și fructelor depreciate calitativ, modificate organoleptic, de calibre diferite
-
utilizarea unor vitrine frigorifice insalubre, cu insecte (muște, molii), cu resturi alimentare și strat grosier de praf
-
folosirea unor spații de depozitare neigienizate corespunzător, cu paviment deteriorat, pânze de păianjen, cu exfoliere a tencuielii
-
utilizarea unor spații de cazare necorespunzătoare: cu infiltrații în tavan, instalație electrică deteriorată, păianjeni în camere, saltele depreciate, pătate, cu fire de păr, lipsa protecțiilor pentru perne și saltele, calorifere ruginite și cu exfoliere de vopsea, fără plinte, fără plase pentru insecte.
-
comercializarea unor jucării periculoase care pot afecta sănătatea și securitatea utilizatorilor, a unor produse textile fără informații privind compoziția fibroasă a materialelor din care sunt confecționate, a unor produse cosmetice fără informații traduse în limba romănă, pe etichetă.
Post your comments