În ultima perioadă, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Giurgiu a realizat o serie de acțiuni de control, pentru a verifica modul în care este respectată legislația în vigoare, în domeniul protecției consumatorilor , la diverși operatori economici și ca urmare a unor mesaje transmise în mediul online de la consumatorii giurgiuveni .
Astfel, la 5 operatori economici din județul Giurgiu, au fost constatate abateri grave de la legislația privind protecția consumatorilor. Operatorii controlați au fost:
-
PAIN D´OR SERV-PROD SRL / oraș Mihăilești – secție producție lipii libaneze și alte sortimente de panificație
-
MDI 77 COMPANY SRL /GIURGIU – magazin
-
IOANIDIS SRL /GIURGIU -magazin
Pentru neregulile constatate, comisarii CJPC Giurgiu au aplicat sancțiuni și măsuri complementare, astfel:
-
8 amenzi contravenționale, în valoare totală de 95.000 lei
-
2 avertismente
-
oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare cu datele durabilitatilor minimale depasite și nesigure în valoare de aproximativ 3.330 lei .
-
2 măsuri de oprire temporară a prestării serviciului
-
2 propuneri de închidere temporară a unității pentru o perioadă de cel mult 6 luni pentru unitățile aparținând TOMPARC SRL și PAIN D´OR SERV-PROD SRL
Neregulile constatate în timpul controalelor, au fost :
-
În secția de producție spații neigienizate,cu pânze de păiajen,tavan și pereți înnegriti de fum, bucăți de faianță spartă /lipsă, utilaje neigienizate ( malaxoare, mașină de modelat, divizor, etc ) cu resturi de aluat întărit,rugină,strat grosier de praf, muște moarte ,mâzgă, instalații electrice deteriorate, aluat protejat cu material textile, neigienizat
-
Utilizarea spațiilor frigorifice neigienizate, cu rugină, grilajele ventilatoarelor cu praf , resturi de produse / produse vegetale
-
Prezența insectelor vii și moarte- gândaci -în laboratorul de cofetărie (în frigiderul în care erau depozitate produse finite se afla un gândac mort și alți gândaci vii pe blatul de lucru, paviment / rastel cu tăvi pentru copt ).
-
Nerespectarea temperaturilor de păstrare a materiilor prime indicate de producători ( umplutură cu gust de caramel păstrate la temp. +25 0C față de 0-10 0C)
-
Comercializarea legumelor și fructelor proaspete fără informații privind țara de origine și clasa de calitate
-
Utilizarea la tranzacțiile comerciale a mijloacelor de măsurare neverificate din punct de vedere metrologic
-prezența insectelor – muște în spatial destinat preparării produselor fast food
Post your comments