Sunt 30 de ani de când Giurgiu este unul din cele mai sărace județe din țară, iar acesta este un motiv în plus pentru PNL să-și îndrepte atenția spre dezvoltarea acestei zone, zonă importantă, din punct de vedere strategic, prin ieșirea la Dunăre.
Dezvoltarea infrastructurii județului este prioritară pentru liberali, iar primii pași au fost deja făcuți, în ultimul an. Despre acest subiect vorbește candidatul PNL Giurgiu la Camera Deputaților, Alexandru Andrei:
”Doar într-un an, în care Guvernul Orban a condus România, deși traversăm perioada extrem de dificilă a pandemiei, în județul Giurgiu s-au deblocat și finalizat multe proiecte. Astfel, am demarat proiectul pentru construcția podului de la Grădiștea, prăbușit în 2005, reconstrucția sa fiind amânată mai mulți ani din lipsă de bani, ce este ca o pată neagră pe imaginea județului nostru. Așa am redat istoria giurgiuvenilor, ținând cont de faptul că aici se află prima cale ferată construită în Țara Românească, pe ruta București-Giurgiu, refacerea liniei de cale ferată pe acest traseu însemnând restabilirea legăturilor comerciale, directe și rapide, dintre București și Portul Giurgiu, un element esențial pentru dezvoltarea economică și turistică a zonei.”
Deputatul Alexandru Andrei amintește despre implicarea într-un alt proiect important pentru județ: modernizarea DN 5A, drum care deținea un nedorit record: singurul drum național de pământ din România, pe traseul Falaștoaca-Comana-Isvoarele. Prin modernizarea acestui sector, acum se circulă în condiții civilizate.
Reabilitarea podului de la Adunații Copăceni este, de semenea, un mare câștig pentru infrastructura județului – spune Alexandru Andrei.
Un obiectiv esențial pentru județul Giurgiu – și nu numai – este construirea celor două centuri ale municipiului Giurgiu. ”Ca parlamentar, m-am implicat personal pentru susținerea implementării acestui proiect. Pentru prima centură – care face legătura dintre DN 5 și Vama Giurgiu – s-a dat, deja, ordinul de începere a lucrărilor, iar la anul urmează începerea construcției celei de-a doua centuri, care leagă DN 5 de alte două drumuri naționale importante de pe raza județului: DN 5B (Giurgiu-Ghimpați) și DN 5C (Giurgiu-Zimnicea)”, menționează deputatul giurgiuvean.
În același timp, acesta a ținut să amintească și de un alt proiect deblocat de Guvernul PNL: construirea centurii orașului Mihăilești, lucrare ce va fi finalizată anul viitor.
Și tot la capitolul ”infrastructură”, Alexandru Andrei mai subliniază o reusita: în urma discuțiilor purtate cu ministrul Transporturilor, are certitudinea că, în scurt timp, demarează procedurile pentru modernizarea altor drumuri naționale importante din județul Giurgiu: DN 5B – Giurgiu-Ghimpați și DN 5C – Giurgiu-Zimnicea.
Infrastructura nu este, însă, singura prioritate pentru județul Giurgiu, o atenție specială fiind acordată dezvoltării sistemului de irigații, în condițiile în care vorbim de un județ preponderent agrar : ”Guvernul PNL investește în construcția a două sisteme de irigații în județul nostru. Anul acesta a fost pusă în funcțiune rețeaua de irigații dintre Gostinu și Hotarele, sistem care deservește peste 26.000 de hectare de teren arabil. Și, tot în acest an, au fost alocate fondurile necesare finalizării celei de-a doua rețele de irigații, cuprinsă între Dunăre și Răsmirești (județul Teleorman), rețea ce va deservi peste 140.000 de ha, din care 90.000 ha în județul Giurgiu și 50.000 ha, în județul Teleorman, un sistem extrem de important pentru cele două județe.
De asemenea, este de subliniat și faptul că anul viitor, pe raza județului Giurgiu, vor fi construite șapte puncte de lansare a rachetelor antigrindină, proiect aflat în planul de investiții al Ministerului Agriculturii. Prin realizarea acestei investiții, culturile agricultorilor giurgiuveni vor fi protejate de grindină, fenomen ce generează, an de an, pagube importante.”
Prin investițiile masive ale guvernării PNL în infrastructură, fie ca vorbim de cea rutiera, de apa-canal sau in domeniul agricol, județul Giurgiu își va putea exploata potențialul: ” Vom reda demnitatea județului nostru, ținut mulți ani în sărăcie. Vom exploata la maxim potențialul geografic și geostrategic prin ieșirea la Dunăre și apropierea de București pentru o dezvoltare durabilă și creșterea nivelului de trai al giurgiuvenilor”, a încheiat primvicepreședintele PNL Giurgiu, deputatul Alexandru Andrei.
Articol comandat de către PNL Giurgiu, cod mandatar financiar 11200025, executat de SC Actual Media Press SRL
Post your comments