Comuna Clejani a fost localitatea unde s-au desfăşurat cele mai tensionate alegeri locale. Poliţia, jandarmeria şi trupele speciale de intervenţie, au supravegheat permanent procesul de vot.
Încă de la primele ore ale dimineţii şi-a făcut apariţia o grupare de interlopi din Bucureşti, care a încercat să intimideze alegătorii. Aceştia urmăreau oprirea procesului de votare.
După intervenţia promptă a jandarmilor, au fost îndepărtaţi din zona secţiei de votare.
Au reapărut, după aproximativ două ore. Alegătorii care mergeau către secţia de votare erau întrebaţi cu cine votează, iar cei care spuneau, majoritatea, cu „Florin Nidelea ” erau ameninţaţi şi opriţi să meargă la vot.
Florin Nidelea, primarul comunei Clejani, spune că a trecut printr-o campanie electorală plină de tensiuni, existând interese financiare foarte mari pentru ca el să piardă aceste alegeri:
” Alegerile pentru funcţia de primar al comunei Clejani, au reprezentat o miză de 5 milioane de euro. Există o grupare, de aşa zişi investitori, care l-au susţinut pe contracandidatul meu.
Sunt cetăţeni străini şi grupuri de interlopi din Bucureşti. Este vorba de 1000 de ha de teren agricol, pe care această grupare încerca să le dobândească. Prin acte false, au luat în arenda aceste terenuri, am refuzat să colaborez cu ei. Instituţiile statului ştiu de această situaţie, dar nu a fost luată nicio măsură. În zilele următoare voi merge la DNA şi voi prezenta toate actele. Sunt terorizat, atât eu, cât şi familia mea de aceste clanuri interlope.”
Cu sprijinul conducerii jandarmeriei, situaţia a revenit la normal în comuna Clejani. Procesul de vot a continuat, iar Florin Nidelea a reuşit să obţină peste 75 % din voturi.
În zilele următoare, vom prezenta pe larg ce persoane sunt implicate în afacerile agricole din această zonă (nu este vorba doar de Clejani, ci şi de comunele Letca Noua, Bucşani şi Bulbucata) şi cum au încercat aceste clanuri să câştige alegerile pentru interesele lor financiare.
Post your comments