Alegeri pentru Parlamentul European sau pentru staborul ţigănesc?

Collage     Deşi nu este nici o fericire pentru o România şi pentru românii care deabia reuşesc să se dezmeticească după violul USL din urmă cu doi ani, trebuie să o facem şi pe aceasta: campanie electorală şi alegeri pentru pentru Parlamentul European.
Lipsa de apetit pentru această nouă rundă de alegeri (intenţionam să-i spun libido, dar acesta, la romani, este foarte crescut faţă de clasa politica şi politicieni), este evidentă. Atât votanţii cât şi politicienii, cred, că nu mai ştiu cum să scape cât mai repede de această corvoadă. Politicienii deoarece, din nou, sunt obligaţi să-şi calculeze conturile, să vadă cât dau pentru partid şi cât opresc şi pentru ei, iar pentru cei care sunt chemaţi la urne deoarece, în ciuda voinţei lor, sunt obligaţi să asiste la un teatru ieftin şi de prost gust, al cărui preţ ştiu că tot ei îl vor deconta, înzecit.
Aţi văzut în aceste zile trecute de la începutul campaniei electorale vreo temă de discuţie care are legătură într-adevăr cu miza întrecerii? Draci, vax, nimic: Ponta, Antonescu, Băsescu, Felix, Motani, Pisici, care este mai hoţ, care mai puţin, care a iubit electoralul USL şi care doar l-a violat, puşcărie, puii grill şi mult mai mult DNA. Ai impresia că de fapt indivizii ăştia sunt în competiţie pentru a deveni membrii staborului ţigănesc, nu pentru a reprezenta România la Uniunea Europeană.
Revenind pe malurile Dunării, decât prin ziare şi televiziuni realizezi că este campanie electorală. Am căutat şi eu, aşa de curiozitate, un afiş un banner, ceva. Doar PSD-ul îşi afişează cu opulenta bogăţia.
Pe de altă parte, la Giurgiu, ai lui Ponta, aşteaptă rezultatele din seara alegerilor, mai ceva decât extragerea numerelor câştigătoare de la 6/49. Probabil, sunt lansate pariuri pe mize mari: îşi obţine Bădălau targetul, ori începe jihadul. Barbu sau Floricel, care dintre ei va fi noul stăpân al organizaţie PSD? – Poate fi noul concurs lansat pentru PSD-istii giurgiuveni.
Nici dincolo, la liberalii lui Antonescu, lucrurile nu stau deloc pe roze. La cât de natural se mişcă şi ce dans unduitor din buric au liberalii din Giurgiu în ultimul timp, cred că mai câştigaţi ar fi liderii lor dacă în ziua alegerilor le-ar impune consilierilor locali, judeţeni, primari, parlamentari, membri în birouri permanente, nepermanente, şefi de organizaţii să îşi depună obligatoriu în ziua alegerilor cartea de identitate la sediul partidului, să fie siguri că aceştia nu vor vota.. Aşa sunt siguri că vor obţine un scor cât de cât decent, că la cât de buimaci sunt nu se ştie pe cine mai apucă nostalgia USL.
Cât despre PMP, au venit, au văzut, de învins nu şi-au propus niciodată. L-au luat ostatic pe Ionel Dinu pe care îl mai scot din când în când să atace prin conferinţe de presă pe cine are chef. Depinde foarte mult de fazele lunii, de zodie şi de zilele săptămânii. Dacă conferinţa de presa are loc într-o zi de marţi, deh trei ceasuri rele, obligatoriu este ziua PSD-ului, dacă este miercuri, este ziua liberalilor, iar dacă este într-o zi de joi, vai de PPDD-isti.
Despre PDL nu se poate spune absolut nimic, pentru ei această campanie este absolut lipsită de importantă; miză în aceste zile este dacă Bogdănescu, Boianu, Neascu şi Pană din Izvoarele sunt membrii lor sau ai PMP, deoarece aceştia sunt prezenţi acum la sediul lor, acum pe fosta pietonală la PMP. Dilema acestora tinde să devină mai obsesivă chiar decât dispariţia Elodiei. Şi pentru că, tot am ajuns la Elodia, săptămâna trecută am înţeles şi eu, în cele din urmă, de ce se spune că: la Caracal s-a răsturnat căruţă cu prosti, actualizata la secolul 21, cu DD-mobilul. O idee mai penibilă, mai jignitoare pentru zecile de simpantizanti PPDD, majoritatea oameni simpli şi amărâţi, nu putea avea parvenitul din Caracal. Cine oare o fi individul, sau firma, care şi-a bătut joc de el, nu ştiu.    Dar, nu are nici un fel de legătură cu marketingul politic, de accea am impresia că ar trebui să fie tot ceva din zona Caracalului.
În esenţă, campania şi alegerile acestea sunt de obligaţie, că vor, că nu vor, liderii politici locali se vor implica, mai mult sau mai puţin, în funcţie de interesul personal şi de planurile de viitor.
După 25 mai, cu siguranţă, multe se vor aşeza şi reaşeza şi în politica locală. Unii vor pleca, alţii îi vor înlocui. Sper, că această schimbare să fie de esenţă, deoarece, cel puţin aici în Giurgiu, avem nevoie de fețe şi discurs nou: nu crispate, ca şi cum ar fi fost abuzaţi în copilărie, nu suferinzi de hemoroizi, nu mincinoşi de serviciu, nu, nu… vorba sărmanei mele bunice: „fostai lele cât ai fost, dar acum e lucru prost!”.

Claudiu Cimpoeru


Publicat  :  mai 8, 2014

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare